"З бусіка в окоп не кидають": військовий пояснив, як змінити ставлення до мобілізації

За словами молодшого сержанта ЗСУ, законопроект про мобілізацію має право на існування, але потрібно провести освітню програму.

Дані про те, що призовників після мобілізації непідготовленими відправляють на фронт, є російською інформаційно-психологічною операцією (ІПСО). Всі проходять відповідне навчання. Про це в ефірі проекту "Станція Краматорськ" заявив молодший сержант Станіслав Бунятов (позивний "Осман" із 24 окремого штурмового батальйону "Айдар"), коментуючи законопроект про зміни у правилах мобілізації.

"Навчання проходять всі, з "бусіка" в окоп точно нікого не кидають. Цивільні люди, щоб знайти виправдання, чому вони не мобілізуються, готові приймати навіть російські ІПСО, і нести це далі в наше суспільство", – наголосив військовий.

За його словами, законопроект про мобілізацію має право на існування, але потрібно провести освітню програму, наприклад, за системою рекрутингу "Азова". А громадяни критикують законопроект про мобілізацію, тому що не хочуть воювати.

"Всі обурення пов’язані з тим, що когось мобілізують. Це як сафарі, де військком – мисливець, а він – "дічь", його заганяють в армію", – додав молодший сержант.

Він вважає, що було б корисно призивати відомих блогерів, які пишуть про війну і донатять на ЗСУ, водночас не обов’язково відправляти їх на фронт.

Зміни у мобілізації

Раніше УНІАН писав, що 10 січня у фракції "Слуга народу" вирішили повернути урядовий законопроект про мобілізацію на доопрацювання, після чого документ відкликали.

У зареєстрованих в парламенті законопроектах про мобілізацію є пропозиція вилучати у ФОП автівки на потреби війська. Колишній суддя Конституційного суду, перший генпрокурор України Віктор Шишкін прокоментував законність такої норми.

Вас також можуть зацікавити новини: