МОН підтримало рекомендацію МОЗ розпочати канікули у школах з 18 жовтня

Разом з тим у Києві осінні канікули для школярів розпочнуться по плану, з 25 жовтня.

Міністерство освіти і науки рекомендує школам оголосити осінні канікули з 18 жовтня.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Він нагадав, що за минулий тиждень захворюваність на COVID-19 по всій території України стрімко зросла.

"Відповідно до рішення Національної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і пропозиції МОЗ, Міністерство освіти і науки рекомендує закладам загальної середньої освіти оголосити канікули з 18 жовтня", - написав він.

За словами Шкарлета, у своєму листі МОН також звернулося до місцевих органів влади з рекомендацією вжити невідкладні заходи для збереження здоров’я дітей та працівників шкіл.

Міністр додав, що структура і тривалість навчального року визначається виключно рішенням педагогічної ради закладу освіти.

"А тому, звертаючись до педрад, прошу відповідально поставитися до рекомендацій МОН", - підкреслив він.

Читайте також65% батьків в Україні проти дистанційної освіти - опитування

Нагадаємо, як писав УНІАН, Міністерство охорони здоров'я України ініціювало дострокові канікули для школярів. Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 12 жовтня підтримала їхню пропозицію звернутися в установленому порядку до обласних та Київській міській держадміністрацій з пропозицією перенесення осінніх канікул в закладах освіти на 18 жовтня 2021 року.

"Ситуація з захворюваністю на коронавірусну хворобу погіршується, зокрема, кожного дня у сотень дітей виявляють COVID-19, а тисячі учнів разом із вчителями відправляють на ізоляцію через виявлені випадки COVID-19. Достроковий початок канікул для школярів дозволить вплинути на поширення коронавірусної хвороби шляхом зменшення активності громадян та кількості не обов'язкових соціальних контактів", – пояснив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Довідка УНІАН. Міносвіти та науки рекомендувало у цьому навчальному році провести осінні канікули з 25 по 31 жовтня.

Вас також можуть зацікавити новини