Проводяться слідчі дії щодо встановлення всіх осіб, причетних до розкрадання / Фото УНІАН, Євгеній Кравс

На Запоріжжі під час будівництва казарм для військовослужбовців було розкрадено 5 млн гривень бюджетних коштів Міністерства оборони.

Про це йдеться в повідомленні Офісу генерального прокурора.

"За даними слідства, директор будівельного підприємства у 2018 році під час виконання робіт на замовлення Міноборони України з будівництва казарм поліпшеного планування на території військового містечка у Запорізькій області внесла завідомо неправдиві відомості в документацію щодо виконаних робіт і придбаних будівельних матеріалів та заволоділа бюджетними коштами на загальну суму понад 5 млн грн. Казарми для військовослужбовців до цього часу залишаються недобудованими", - повідомили в прокуратурі.

Керівнику приватного будівельного підприємства повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України (заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах та службове підроблення), вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Також проводяться слідчі дії щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення цих злочинів, зокрема військовослужбовців структурних підрозділів Міністерства оборони України, що виступали замовниками будівництва.

Досудове розслідування здійснює Головне слідче управління Державного бюро розслідувань.

Читайте також«Казкові казарми»: хто з чиновників у погонах краде на зведенні житла для військових

Вас також можуть зацікавити новини: