На Львівщині посадовці військових частин попались на продажу комплектуючих до авіатехніки

Військовослужбовці реалізовували дороговартісні запчастин до авіатехніки представникам зацікавлених комерційних структур.

На Львівщині викрито посадовців двох військових частин, які заволоділи комплектуючими до авіатехніки.

Читайте такожНа Львівщині обвинувачений в хабарництві голова райсуда знову попався на вимаганні

Як повідомляє Офіс генерального прокурора, на заволодінні військовим майном викрито посадових осіб двох військових частин, що дислокуються на Львівщині і обслуговують авіаційну техніку Збройних сил України (ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу).

За даними слідства, військові службові особи, відповідальні за облік та належне зберігання гелікоптерів Мі-8 та МІ-24, які перебувають на балансі військових частин, діючи за попередньою змовою у складі злочинної групи із цивільними особами, налагодили протиправний механізм фіктивного списання військового майна.

«Військовослужбовціреалізовували дороговартісні запчастини до авіатехніки представникам зацікавлених комерційних структур», - йдеться у повідомленні.

Усього зафіксовано незаконних оборудок з продажу військового майна на суму близько $30 тис. 

Наразі проводяться обшуки за місцем служби та проживання посадовців. Під час обшуків вилучено $3500, викрадені запчастини до авіаційної техніки, документи та інші речові докази. Першочергові слідчі дії тривають.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у місті Львові, оперативний супровід - військова контррозвідка СБУ.