На Миколаївщині затримано інформатора РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ

Розвідінформація потрібна була загарбникам для коригування повітряних ударів по українських об'єктах.

Служба безпеки України викрила ще одного поплічника російських окупантів під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Миколаївщини.

Як повідомив прес-центр СБУ, зловмисником виявився житель обласного центру, якого російська спецслужба залучила до негласної співпраці на початку цього року.

Зазначається, що за вказівкою агресора він самостійно обходив територію міста і прилеглих околиць та приховано фіксував на камеру телефона об'єкти Сил оборони.

"Передусім ворога цікавили локації українських захисників, кількість особового складу та наявне озброєння. Крім того, фігурант визначав координати ключових транспортних комунікацій, їхню "завантаженість" і можливе переміщення колон з боєприпасами. Розвідінформація потрібна була загарбникам для коригування повітряних ударів по українських об’єктах. Співробітники СБУ затримали зловмисника під час виконання ним ворожого завдання", - мовиться в повідомленні.

За даними слідства, у поле зору російської спецслужби він потрапив через свою деструктивну активність в одному із прокремлівських Телеграм-каналів, де писав антиукраїнські коментарі.

В спецслужбі поінформували, що під час обшуку у зловмисника виявлено комп’ютерну техніку та електронні носії інформації, які він використовував для зберігання і передачі розвідданих агресору.

Затриманому повідомили про підозру, йому загрожує до 12 років тюрми. Наразі він перебуває під вартою.

Затримання зрадників в Україні - новини

Як повідомляв УНІАН, правоохоронці щодня звітують про затримання зрадників України у різних регіонах, які співпрацювали з країною-агресором.

Зокрема, нещодавно було засуджено до 10 років в'язниці жителя Полтавської області, який передавав окупантам локації Сил оборони на півдні України. У спілкуванні зі своїми знайомими з Маріуполя він "в темну" збирав інформацію про місця базування та переміщення захисників міста на початку повномасштабного вторгнення.

А в Чернівцях затримали агента російської розвідки, який збирав інформацію про місця дислокації українських військових і розташування об'єктів критичної інфраструктури у східних і західних регіонах нашої країни.

Вас також можуть зацікавити новини: