На вулиці Києва вийдуть трамваї, вироблені зі сталі "Азовсталі" / фото metinvest.media/ua

На вулиці Києва готуються виїхати нові трамваї, вироблені з металу легендарної "Азовсталі" Групи Метінвест Ахметова. Компанія "Татра-Юг" придбала сталь на комбінаті ще до повномасштабного вторгнення, а на вулиці вони вийшли тільки зараз. Вісім новеньких трамваїв вийшли на маршрут №33, що з’єднує Троєщину й Дарницю: тепер цей шлях займає лише 15 хвилин.

З маріупольського металу на замовлення киян випустили партію трамваїв з низькою підлогою, вдосконаленою системою опалення, сучасною вентиляцією й кондиціонуванням салону. Трамвай обладнаний для маломобільних людей та пасажирів з особливими потребами: всередині є місця з фіксацією інвалідних візків і дитячих колясок, пандуси для посадки/висадки біля входу, кнопки виходу на нижньому рівні, та зручно розмічені сидіння для вагітних жінок.

Справа маріупольських металургів Метінвесту ще довго тішитиме українців: метал, зроблений до війни, придбали великі компанії. Тож ще певний час з’являтимуться об’єкти, виготовлені зі сталі ММКІ й Азовсталі. Наприклад, на Оболоні восени цього року планують відкрити міст-хвилю.

Відео дня

Як відомо, у лютому маріупольські комбінати припинили роботу. Далі були місяці облоги, щоденні бомбардування та обстріли. "Азовсталь" перетворилася для всього світу на символ незламності та стійкості українців, а довоєнна сталь маріупольських комбінатів набула нового життя. Зокрема, з останньої партії металу, виробленого на заводі, були створені браслети "Символ незламності", які розкупили у рекордно короткі терміни. Всі гроші, виручені з продажу, були направлені на проект "Армія дронів".

Нагадаємо, корпус майбутнього флагмана Військово-морських сил ЗСУ, корвета "Гетьман Іван Мазепа", який зараз будується в Туреччині, також зроблений зі сталі "Азовсталі" та "ММК ім. Ілліча" групи Метінвест.