Степанов повідомив про напади на медпрацівників / Фото УНІАН

Міністерство охорони здоров’я ініціює посилення відповідальності за напади на медичних працівників.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на брифінгу.

За його словами, загалом за 2019 рік було здійснено майже 6,9 млн викликів екстреної допомоги в Україні.

Відео дня

Читайте такожЗеленський привітав лікарів з Днем медика та пообіцяв їм підвищення зарплат (відео)

«Вдумайтесь у цю цифру - це практично кожна друга-третя сім’я викликала швидку допомогу. Тому, звичайно, треба зробити все, щоб вона у нас була еталонна. Щоб якість надання цієї медичної допомоги була на достатньо високому рівні. А заради цього треба вирішити ті проблеми, які накопичувались останні 30 років в екстреній медичній допомозі», - заявив він.

За словами міністра, питання забезпечення безпеки медичних працівників не вирішувалося владою впродовж усіх років незалежності України. «Дуже часто, виїжджаючи на виклик, вони не знають, куди вони їдуть. І здійснюються напади на медичних працівників швидкої, такі ж напади здійснюються інколи в приймальних відділеннях. Мені здається, це неприпустимо. Я вже дав відповідне завдання, і ми будемо в найближчі терміни виносити це питання на засідання Кабміну. Впевнений, що наші колеги мене підтримають щодо посилення відповідальності за напади на медичних працівників, тому що вони мають працювати в нормальних умовах», - заявив він.

Читайте такожМОЗ закупило костюми біологічного захисту, а не робочий одяг, завищення цін не було – Степанов

Також Степанов зауважив, що місцева влада є власником приміщень підстанцій екстреної медичної допомоги та має забезпечити нормальні умови праці медичних працівників. «Те, що я бачу під час своїх виїздів щодо інфраструктури, щодо стану підстанцій, в яких працюють наші фельдшери, лікарі і водії, перебуваючи на чергуванні. Я думаю, всі зі мною погодяться, що це мають бути нормальні умови праці. Це має бути тепле, нормальне приміщення, де вони можуть відпочити між викликами, це приміщення, в якому повинні бути елементарні речі», - зазначив міністр.