Олександр Дубінський / фото УНІАН

Народний депутат Олександр Дубінський звернувся до українців з проханням повідомляти про переміщення ворожих військ і про техніку загарбника. Для цього він на основі своїх інформаційних ресурсів створив телеграм-бот Медіаоборони (@mediaoboronabot), до якого вже підключилося майже 90 тисяч підписників.

"Після створення телеграм-каналу Медіаоборона наша команда швидко розробила аналогічний бот, – розповідає Дубінський. – Функціонал великий. На даному етапі він дозволяє людям, які бачать переміщення ворожої техніки, негайно повідомити про це Збройним силам України", – розповів Дубінський. 

Він додав, що тільки за перший день роботи бота Збройними силами були атаковані чотири колони російської техніки:

Відео дня

"І це тільки початок. Наша команда чергує і ночами, відстежуючи інформацію, передану боту, туди приходять десятки повідомлень на хвилину. В умовах розбомблених локаційних систем та інших проблем, які нам створили фашистсько-окупаційні війська, це дуже важливо". 

Нардеп навів приклад, коли потрібно використовувати бот Медіаоборони.

"Побачили російську техніку, колону, бензовози? Повідомляйте нам. Помітили реактивні системи залпового вогню, системи, які збивають наші винищувачі С-300, ракети, словом, все, що може атакувати повітряні цілі, напишіть про це", – сказав Олександр Дубінський.

Він закликав небайдужих патріотів підписатися на канал https://t.me/mediaoborona та повідомляти про дії і техніку загарбників.

Для максимальної ефективності нардеп просить писати боту в такому форматі:

  •  координати;
  •  якщо є фото та/або відеофіксація;
  •  точний час.

"Давайте разом допоможемо ЗСУ наблизити перемогу України", – просять у Медіаобороні.