В ДТЕК шукають потужності для відновлення після обстрілів, заявив Максим Тімченко / фото ua.depositphotos.com

ДТЕК шукає обладнання для відновлення після обстрілів, щоб в наступний опалювальний сезон було достатньо потужностей. В це компанія інвестує всі доступні ресурси. Про це в інтерв’ю виданню Forbes заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

"На двох з наших станцій пошкоджено всі блоки, але частину ми відновимо. Ще одна станція зупинена на непрогнозований період... З кожною атакою ми можемо відновити все менше обладнання. І в якийсь момент дійти до ситуації, коли не буде чого відновлювати. Зараз вся компанія максимально мобілізована - від людей, які розбирають завали, до тих, хто їздить в ЄС і США за обладнанням", - зазначив Тімченко.

За його словами, найшвидший спосіб - привезти обладнання зі Східної Європи, де є зачинені станції радянських часів. Співробітники ДТЕК вже поїхали до країн Балтії, у Болгарію, Румунію, щоб домовлятися про такі поставки.

Відео дня

"Другий напрям - використати незадіяне обладнання, яке є в Україні. Ми зараз в діалозі з "Укренерго", "Центренерго". Також обмінюємось обладнанням всередині групи", - додав він.  

Генеральний директор ДТЕК зазначив, що під час війни пріоритетом компанії є відновлення зруйнованих станцій, мереж і підстанції, стабільний видобуток газу та вугілля. Відповідно всі інвестиції компанії йдуть на відновлення.   

Раніше повідомлялося, що після двох масштабних атак Росії по енергетичній системі 22 та 29 березня ДТЕК втратив 80% генеруючих потужностей.