Володимира Путіна понад усе лякають українські ветерани, які готові захистити Батьківщину, вважає експерт / фото REUTERS

Президента Російської Федерації Володимира Путіна щодо України найбільше лякають сотні тисяч ветеранів війни, які готові захищати українську державу.

Ветерани є найбільшим козирем нашої країни, розповів "Апострофу" директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, ведучий Валентин Бадрак.

За його словами, санкції не так лякають очільника РФ, як могли б це робити.

Відео дня

"…Я б сказав би так, якщо брати за ієрархією, що найбільше лякає Путіна, то його передусім лякають ці 300 чи більше тисяч наших ветеранів війни, які готові взятися за зброю та боронити нашу державу, які знають, як зустрічати ворога. Це найбільший український козир", – заявив експерт.

Читайте також"Кремль затремтів": екс-розвідник пояснив, чому Путін програв щодо УкраїниРаніше дипломат та експерт-міжнародник Руслан Осипенко поділився думкою, що Володимир Путін щодо України зробив ставку на політичне рішення, а не на воєнну силу.

Агресія РФ проти України – коротка довідка УНІАН

Росія у 2014 році захопила український Крим та вдерлася на частину Донецької та Луганської областей. РФ на Донбасі підтримала бойовиків, які створили так звані "ДНР" та "ЛНР".

Через агресію проти України низка країн Заходу запровадили проти Росії санкції.

Восени минулого року Росія пішла на загострення ситуації на кордоні з Україною – стягнула багато військових та техніки. В нашій державі та у низці країн Заходу попереджали, що Росія може здійснити повномасштабне вторгнення. 

Наприкінці листопада 2021-го керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов повідомив, що РФ готується до нападу на українську територію наприкінці січня чи на початку лютого 2022 року.

Західні партнери попереджали Росію, що запровадять серйозні обмежувальні заходи у разі нової агресії проти України.

У січні секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов стверджував, що кількості військ РФ біля українського кордону недостатньо для повномасштабного вторгнення.

Вас також можуть зацікавити новини: