Купуйте якісні та безпечні іграшки для дітей / фото ua.depositphotos.com

Українські лікарі часто стикаються з проблемою важких травм у дітей від неякісних іграшок, іноді трапляються смертельні випадки. В ефірі "Сніданку з 1+1" експерт та керівник навчальних проектів з безпеки дітей Олена Лізвінська розповіла, які іграшки несуть найбільшу небезпеку.

Наприклад, у Києві трапилася історія, коли хлопчик проковтнув понад 8 магнітів з конструктора й понад місяць жив з ними. Частину вдалося вивести ендоскопічно, а частину довелося видаляти шляхом хірургічного втручання. А у Львові семимісячний хлопчик проковтнув деталі від "Лего", з ними у стравоході він проходив кілька тижнів. 

Перший момент, каже Лізвінська, на який потрібно звертати увагу, - вік, для якого призначена іграшка. Не варто купувати такі предмети "на виріст". 

Відео дня

Які деталі найчастіше ковтають діти

Дуже небезпечні батарейки, оскільки вони викликають опік у стравоході, у внутрішніх органах. Також намагайтеся не залишати на видному місці копійки.

 Як зрозуміти, що дитина щось проковтнула

  • у неї підвищилася температура;
  • з'явився біль у животі;
  • вона блює;
  • помітно утруднене ковтання й дихання;
  • спостерігається підвищене виділення слини.

Експерт наголосила на особливій небезпеці іграшок з металевими кулями, від яких може розірватися внутрішня тканина органів черевної порожнини. 

Яка інформація має бути на упаковці іграшки

Небезпечні іграшки

Більшу частину дитячих іграшок, які продаються в Україні, виробляють у Китаї. Вони не відповідають державним стандартам якості. В результаті діти можуть отруїтися або отримати травму.

Вас також можуть зацікавити новини: