Що відбувається в Харкові: онлайн-трансляція УНІАН / Фото REUTERS

Почалася нова доба героїчного протистояння українського народу російським загарбникам.

УНІАН веде онлайн-трансляцію з міста-героя Харкова:

Ситуація в Харкові – трансляція нижче:

22:36 Військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил протягом поточної доби успішно відбили 6 атак ворога.

Відео дня

Наші воїни завдали втрат російським окупантам.

Зокрема, українські захисники знищили: 4 танка, 6 одиниць броньованої, 7 одиниць автомобільної техніки противника.

22:30 "Якщо українці на референдумі підтримають збереження курсу в НАТО, то з Росією будуть проводитися нові переговори", - сказав Давид Арахамія.

21:55 CCО України захопили майже цілий гелікоптер ВКС РФ Ка-52.

21:21 Українські розробники зібрали всі актуальні дані на єдиній карті. DeepStateMap працює в режимі постійного оновлення та надає інформацію щодо реального стану речей за 5 тижнів війни.

20:19 В результаті обстрілу, місто Лозова залишилося без світла та води.

19:27 Українці опираються окупантам усіма доступними засобами. За наявною інформацією, місцеві жителі Ізюмського району (Харківська область) "пригостили" росіян із 3-ї мотострілецької дивізії РФ отруєними пиріжками. В результаті двоє орків загинули одразу, ще 28 потрапили до реанімації. Їхній поточний стан – уточнюється.

19:18 Російські окупанти влучили у районну лікарню Балаклії. Будівля частково пошкоджена. Пацієнти та персонал потребують негайної евакуації, це близько 70 пацієнтів та медичний персонал. Робимо все, щоб це зробити і врятувати людей. Це черговий воєнний злочин проти мирних жителів Харківщини!

17:48 Батальйонна тактична група 26-го танкового полку армії РФ зазнала величезних втрат серед військових поблизу Ізюму на Харківщині ЗСУ знищили з цього підрозділу 150 росіян, ще 300 поранених не можуть отримати медичної допомоги. Про це розповів офіцер ЗСУ Юрій Кочевенко на своїй сторінці у соцмережі.

17:47 Російські окупанти завдали удару по районній лікарні Балаклії. Будівля частково пошкоджена Про це повідомив голова Харківської ОВ Олег Синєгубов Пацієнти та персонал потребують негайної евакуації, це близько 70 пацієнтів та медичний персонал. Робимо все, щоб це зробити та врятувати людей. Це черговий воєнний злочин проти мирних жителів Харківщини! Балаклія – це тимчасово окупована територія Харківської області, де міський голова пішов на співпрацю з окупантами. Обстріл мирного населення росією – це спроба окупантів звинуватити Збройні Сили України у нападі на цивільних, це чергова брехня російської пропаганди та військова провокація.

17:28 Найзапекліші бої зараз тривають у районі Ізюму на Харківщині, війська РФ намагаються прорватися на Донбас. Про це в ефірі національного телемарафону заявив радник МВС України Вадим Денисенко. "Ключовий напрямок - це умовна вісь від Ізюма до Волновахи. Це ключовий напрямок, куди хочуть рухатися росіяни. Весь час йдуть бої в Ізюма, вони намагаються прорватися на Донбас, ми їх стримуємо. Це одні з ключових боїв, які відбуваються зараз. Паралельно це. Звісно, ​​ще Луганська область, Рубіжне, Лисичанськ, Сєверодонецьк і Маріуполь. Це найбільш тривожна ситуація, тривожні бої", - сказав він.

17:16  У суботу, 2 квітня, о 21:00 за київським часом відбудеться благодійний концерт "Доброго вечора! Ми з України", на якому виступлять відомі співаки та коміки. Зібрані кошти будуть переказані у фонд Маші Єфросініної "Фонд Маша" для дітей України, які постраждали від війни. Серед зіркових учасників співаки Монатік, Сергій Бабкін, Alina Pash, Джеррі Гейл і коміки Євген Сморигін, Олена Кравець, Дмитро Танкович, Вікторія Булітко, Наталя Гаріпова, Максим Коновал, Сав’ян, Юрій Карагодін.

16:42 Фронтмен гурту "Бумбокс" Андрій Хлівнюк знову у строю після поранення.

16:29 Харків. Пологовий будинок під землею У Харкові залишилось понад 200 вагітних. Мами та новонароджені сплять у коридорах. ⁣Стара фарба відшаровується від стін. Шар пилу покриває предмети, що підвішені на трубах. Медсестри тихо працюють у коридорах, використовуючи світло мобільних телефонів, щоб читати⁣. У сусідній палаті недоношені діти перебувають у реанімації.

16:15 А тепер зараз дайте відповідь мені, після перегляду цього жаху, де фашисти? В Україні чи Росії?

16:00 Більше не "друга армія" світу: Росія серйозно впала у рейтингу РФ спустилася на три позиції і тепер посідає 5 місце – між КНДР і Пакистаном.

15:37 Тапірів евакуювали з "Фельдман ЕкоПарку" під Харковом.

15:28 Ситуація щодо російського вторгнення – брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича

15:17 Український військовий евакуює 83-річного дідуся з його розбомбленого будинку.

15:12 Італія готова виступити гарантом нейтралітету України Про це заявив міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо. "Продовження переговорів між сторонами та гуманітарне перемир'я є пріоритетами. Ми відзначаємо прогрес, досягнутий у Туреччині після зустрічі між двома делегаціями. Уряд Італії готовий зробити свій внесок у мирний процес і виступити гарантом нейтралітету України", - сказав Ді Майо.

15:05 Минулої доби, з 1 по 2 квітня, у Харкові гасили 20 загорянь після російських обстрілів Пожежі сталися у житлових багатоповерхівках, приватних, складських та інших будівлях, горіли гаражні кооперативи та автомобілі. Так, пожежі виникли у Московському (9 пожеж), Київському (7), Шевченківському (1), Немишлянському (1) та Індустріальному (1) районах міста, а також в Ізюмському районі області (1 пожежа). Наймасштабніша пожежа сталася вночі в Московському районі, де спалахнули складські та ангарні приміщення, а також 15 гаражів у кооперативі. Загальна площа пожежі становила близько 2000 кв. м. Рятувальники гасили пожежу протягом семи годин.

14:48 Туреччина готова виділити кораблі для організації евакуації населення Маріуполя морем.

14:41 Карта повітряної тривоги в Україні.

14:31 Сьогодні вранці було завдано ракетного удару по Центральному парку культури та відпочинку у Харкові Про це повідомляє місцева влада. Під час обстрілу у парку працювали люди. Було поранено 57-річного озеленення.

14:18 Йшов 2022 рік, розвинені цивілізації шукали добровольців для польоту на Марс і пересаджували серце свині людині... А росіяни тим часом організували в Білорусі мародерський базар. Путінські макаки, ​​які там втратили совість і сором, торгують награбованим в Україні. В асортименті є все - від побутової техніки та килимів до дитячих іграшок та косметики.

13:50 Ірина Верещук опублікувала фото із 86 звільненими вчора з обміну військовослужбовцями. Незабаром вони будуть вдома з рідними.

12:38 Олег Синєгубов - про ситуацію на Харківщині

11:35 Російські війська завдали артилерійських ударів по двом промисловим підприємствам у Харкові. 1 квітня під вогнем опинилися виробничі приміщення Турбоатома та Харківського електромеханічного заводу (ХЕМЗ). За словами гендиректора АТ Українські енергетичні машини Віктора Суботіна, люди не постраждали. Пошкоджено виробничі приміщення та обладнання, збитки ще належить оцінити.

11:21 Наслідки обстрілу парку Горького

11:08 Евакуаційні поїзди з Харкова 2 квітня:

11:30 - 229/230 Харків-Пас. - Ужгород 

12:06 - 45/46 Лозова - Ужгород 

13:05 - 723 Харків-Пас. - Київ-Пас*

15:09 - 15/16 Харків-Пас. - Рахів 

19:27 - 795/796 Харків-Пас. - Дніпро*

20:15 - 21/22 Харків-Пас. - Трускавець*

20:35 - 138/137 Лозова - Хмельницький 

21:43 - 8/7 Харків-Пас. - Одеса-Головна*

22:10 - 45/46 Ужгород - Лозова*

* квитки в продажу

У приміщенні Пісочинського Палацу культури і мистецтв (вулиця Полтавське шосе, 214) працює пункт евакуації їх Харкова до Полтави. Проїзд безкоштовний. Пункт працює цілодобово, в ньому можна отримати тимчасове укриття, переночувати і обігрітися. Також приблизно з 10:00 до 15:00 їздять автобуси до Полтави.

9:30 Військові 95-ї бригади збили на Харкіщині два транспортно-бойові вертольоти Мі-8 РФ

9:20 З початку повномасштабної війни в Україні в Харківській області постраждали 56 дітей, повідомляє Офіс генерального прокурора України.

9:04 Оперативна інформація станом на ранок, 2 квітня. За даними ДСНС, найбільша пожежа спричинена обстрілами сталася вранці у Київському районі міста Харкова. Горіли складські та адміністративні будівлі на площі близько 800 кв.м. 6 годин рятувальники боролись з вогнем. Також масштабна пожежа сталася вночі у Московському районі міста Харкова. Горіли складські та ангарні приміщення, а також 15 гаражів гаражного кооперативу. Рятувальники ліквідовували пожежу, площею 2 тис. м.кв протягом 7 годин. Піротехнічні підрозділи ДСНС Харківщини знешкодили 150 артилерійських боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

22:18 Американський актор Шон Пенн звернувся до мільярдерів світу із закликом придбати для України 12 винищувачів, які би переважали за технічними характеристиками російську військову авіацію. Пенн просить мільярдерів витратити 300 мільйонів доларів і придбати для України дві ескадрильї винищувачів F-15 чи F-16, які би мали якісну перевагу над російськими винищувачами Су та МіГ. 

22:05 21 703 малыша родились в Украине за 35 дней открытой войны россии против Украины, сообщает Министерство юстиции.

22:00 У суботу, 2 квітня, о 21:00 за київським часом відбудеться благодійний концерт "Доброго вечора! Ми з України", на якому виступлять відомі співаки та коміки. Зібрані кошти будуть переказані у фонд Маші Єфросініної "Фонд Маша" для дітей України, які постраждали від війни.

Серед зіркових учасників співаки Монатік, Сергій Бабкін, Alina Pash, Джеррі Гейл і коміки Євген Сморигін, Олена Кравець, Дмитро Танкович, Вікторія Булітко, Наталя Гаріпова, Максим Коновал, Сав’ян, Юрій Карагодін.

21:33 Міський голова наголосив, що рішення про списання послуг ніяк не позначиться на оплаті роботи комунальників, які за 37 днів війни стали легендою та прикладом для всієї країни. Їхня праця оплачуватиметься в повному обсязі за рахунок коштів міського бюджету.

21:25 Голова Європарламенту Роберто Мецола заявила, що ЄС визнає Україну кандидатом у члени Євросоюзу та візьме участь у повоєнній відбудові: "Україну визнаємо за кандидата на вступ до ЄС офіційно і швидко. Це я обіцяю вам від Європейського парламенту"

21:17 "Газпром" йде з німецького ринку: країна відмовилася платити за газ у рублях - ЗМІ. 

20:46 Централізований мультипредметний онлайн-іспит можна буде складати в Україні, крім тимчасово окупованих територій та в країнах Східної Європи. Подробиці за посиланням.

20:23 На Харківщині відновили роботу пошкоджених окупантами газопроводів. "Блакитне паливо" повернулося більш ніж до 1,6 тисяч будинків. Дякуємо за вашу працю!

20:09 Звернення міського голови Харкова Ігоря Терехова. 

19:56 Верховна Рада України на своєму пленарному засіданні 01 квітня прийняла 15 Законів України в цілому та 5 законопроектів за основу.

19:51 ФСБ Росії планує сформувати на тимчасово окупованих територіях Херсонської області окупаційні органи влади, які будуть складатися зі співробітників силових структур РФ.

19:30 Віолончеліст Денис Карачевцев продовжує грати біля зруйнованих будівель у Харкові. Нове відео музикант опублікував у своєму Іnstagram.

19:24 

"Я просто не можу нічого не робити" Легендарний канадський снайпер із позивним "Валі" розповів, чому вирішив піти добровольцем на війну в Україні. Він каже, що вражений хоробрістю бійців ЗСУ та встиг вивчити кілька українських слів.

19:08 Казахстан не буде інструментом для обходу санкцій проти Росії, заявив заступник глави Адміністрації президента Казахстану Тимур Сулейменов. Він також наголосив, що Казахстан поважає територіальну цілісність України.

18:54 В Україні працює гаряча лінія емоційної підтримки МОЗ повідомляє, що в Україні працює безоплатна та анонімна допомога фахових психологів за номером 0 800 211 444. На гарячій лінії працюють кваліфіковані психологи, які готові допомогти впоратися із психологічними проблемами.

18:37 Міноборони Німеччини ухвалило рішення схвалити постачання Україні бойових машин піхоти (БМП) із запасів колишньої НДР, які зараз перебувають у Чехії.

18:20 Щойно відбувся обмін полоненими у Запорізькій області Як повідомив заступник голови ВП Кирило Тимошенко, з полону окупантів було звільнено 86 українських військовослужбовців. Серед них – 15 жінок.

18:00 У Харкові спишуть усі нараховані комунальні платежі. Мер міста Ігор Терехов заявив, що всі міські комунальні послуги спишуть з 24 лютого до кінця війни. Платіжки прийшли мешканцям Харкова автоматично, проте оплачувати їх не треба.

17:15 Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна буде переміщено на безпечнішу територію. Про це сказав перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко в ефірі спільного телемарафону українських каналів. "На превеликий жаль, університет імені Каразіна, який має багаторічні традиції, повністю зруйнований рашистськими загарбниками від авіаударів. Але університет Каразіна буде переміщений під керівництвом Міністерства освіти та за сприяння комітету" , – сказав Вітренко.

16:20 Фото кабінету голови Харківської ОДА Олега Синегубова після ракетного удару російських окупантів 1 березня 2022 року. Того дня загинуло 29 людей

12:47 Олена Кондратюк: Є додаткова допомога для незахищених родин із дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової підтримки.

12:45 У 288 школах Харківської області запроваджено дистанційне навчання.

Про це повідомили в Департаменті науки та освіти ХОВА.

12:33 Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк підтвердив, що наразі розпочалися переговори з Росією, наступний раунд яких був раніше анонсований на 1 квітня. "Переговори йдуть в онлайн-форматі, з підключенням підгруп."

12:08 Загальні бойові втрати ворога за весь час війни.

10:01 З початку російського військового вторгнення війська РФ зруйнували не менше шести зерносховищ на сході України.

09:06 В екстрених службах РФ повідомляють, що зараз горять 8 резервуарів із паливом, є загроза переходу вогню ще на стільки ж.

09:00 1 квітня Пожежа на нафтобазі у Білгороді.

6:10 У мережі показали наслідки вчорашнього "прильоту" у Чугуєві (знаходиться під Харковом). Очевидці показали, що внаслідок обстрілу, зокрема, пошкоджено цивільні авто, та обійшлося без постраждалих.

05:38 Стала відома важлива інформація від уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової.

За даними омбудсмена, наприкінці лютого біля села Мала Рогань (знаходиться під Харковом) окупанти взяли під контроль трасу і влаштували справжній терор - розстріляли понад 20 цивільних авто з людьми, проте про це стало відомо лише після звільнення населеного пункту.

1:40 Оприлюднено важливі відомості від Генштабу Збройних сил України. У Генштабі ЗСУ повідомили, що на Слобожанському напрямку супротивник продовжує блокувати місто Харків, здійснює артилерійські обстріли з метою знищення інфраструктури та житлових кварталів обласного центру.

1:16 У мережі з'явилася інформація, що у багатьох районах Харкова було чути сильні вибухи. Офіційної інформації щодо вибухів наразі немає.