Що відбувається у Маріуполі 31 березня / фото REUTERS

Розпочалась нова доба героїчного протистояння українського народу російським загарбникам.

Ситуація в Маріуполі – трансляція нижче:

12:47 Олена Кондратюк: Є додаткова допомога для незахищених родин із дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової підтримки.

Відео дня
Що зараз відбувається в Маріуполі: головні новини за 31 березня

12:22 У Маріуполі заборонили діяльність партій ОПЗЖ та Партії Шарія. Рішення було ухвалено на сесії міськради, яка пройшла онлайн.

12:08 Загальні бойові втрати ворога за весь час війни.

Що зараз відбувається в Маріуполі: головні новини за 31 березня

11:46 Евакуаційна колона прямо зараз. Тільки в автобусах майже 2 тисячі людей! (Відео)

11:24 Евакуаційна колона з Бердянська вирушила до Запоріжжя. До 42 автобусів, яких супроводжують машини Червоного хреста та ДСНС, приєдналося багато приватного транспорту. Сьогодні очікуємо на прибуття рекордної кількості маріупольців.

Що зараз відбувається в Маріуполі: головні новини за 31 березня

10:57 Пр-кт Металургів відео руйнувань житлових будинків та цивільної інфраструктури.

10:28 Маріуполь залишається закритим для в'їзду та дуже небезпечним для виїзду на особистому транспорті, заявив радник мера міста Петро Андрющенко. За його словами, зараз люди сідають в евакуаційні автобуси з Бердянська до Запоріжжя. Попередньо колона завантажена на 50%. Андрющенко підкреслив, що основна проблема знову полягає в тому, що окупанти не пропускають автобуси до Бердянська та "не дуже охоче" пропускають людей, щоб вони сідали в автобуси з Бердянська.

09:28 1 квітня Інформація з евакуації мешканців Маріуполя з Бердянська: На кільці у селі Азовське стоїть колона автобусів чисельністю понад 30 одиниць. На цей момент йде самостійна посадка охочих виїхати до Запоріжжя на евакуаційних автобусах мешканців Маріуполя. Відправлення до Запоріжжя у міру заповнення автобусів. Охочі виїхати на особистому автотранспорті можуть приєднатися до колони.

21:46 Результати роботи гуманітарних коридорів 31 березня.

20:53 Масштаби руйнувань житлових будинків у Маріуполі (відео).

20:00 Полк "Азов" закликав військово-політичне керівництво України провести операцію з деблокади Маріуполя.

19:14 Верховна Рада України опублікувала інфографіку про податкові пільги для ФОПів.

Що зараз відбувається в Маріуполі: головні новини за 31 березня

18:08 Страшні кадри з Маріуполя. Школа №14

17:36 Перша евакуаційна колона автобусів прибула до Луначарського кільця на в‘їзді у Бердянськ для вивозу маріупольців до Запоріжжя - Маріупольська міська рада. 

16:55 Очільник так званої "ДНР" Денис Пушилін розпорядився створити окупаційну "адміністрацію міста Маріуполя". Своїм "указом" він також "ухвалив керівництву адміністрації забезпечити розробку та затвердження положення органу місцевої влади, його структуру та штат співробітників".

15:40 Дівчинка з Маріуполя кілька днів вела відеощоденник під обстрілом російських окупантів. Ось це відео

14:21 Нова евакуаційна колона виїхала до Бердянську задля порятунку маріупольців, повідомляє Міська рада Маріуполя. З самого ранку у супроводі поліції да ДСНС виїхала нова евакуаційна колона з 17 автобусів. Вона приєднається до колони, яка з вчора стояла у Василівкі та сьогодні також вирушила до Бердянська. Всього у евакуаційний колоні 45 автобусів. За планом сьогодні колона дістанеться Бердянська, а вже завтра розпочнеться посадка на автобуси та евакуація маріупольців, які чекають на можливість дістатися підконтрольної Україні території.

14:00 Окупанти викрали з Маріуполя доньку чемпіона України з водного поло Євгена Обедінського. "Дівчинку намагалися евакуювати з міста разом з іншими місцевими жителями. При спробі покинути Маріуполь вона отримала поранення внаслідок вибуху міни. Після цього дитину викрали представники збройних сил РФ і вивезли на підконтрольну їм територію окупованого Донбасу", - повідомляє Офіс генерального прокурора України. Мати дівчинки померла, коли та була ще немовлям, а батько загинув внаслідок попадання снаряда у їхній будинок. Наразі дівчинка перебуває у донецькій лікарні імені Калініна.

12:07 Автор бренду Маріуполя Сергій Родіонов оголосив про запуск збору історій маріупольців для фіксації воєнних злочинів та створення меморіалу жертв російської агресії. 

Поділитися своєю історією можна тут.

11:50 Маріупольський Центр підтримки МСБ допомагає у відновлені роботи Єдиного контакт-центру 15-55 Дуже багато питань правового та соціального характеру, що виникли у маріупольців через напад рф, потребують професійної відповіді. Для якісного відпрацювання відповідей на всі ці питання відновлюємо роботу маріупольського контакт-центру 15-55.

10:57 На Донеччині окупанти знову застосували фосфорні снаряди. Про це заявив голова ОВА Павло Кириленко Госпіталізовано 11 поранених мирних жителів, серед них 4 дитини.

Що зараз відбувається в Маріуполі: головні новини за 31 березня

10:12 Єврокомісія готує нові санкції проти Росії - їх масштаби залежать від позиції Москви щодо платежів за газ у рублях. Про це повідомляє Reuters. Пакет нових санкцій може бути готовий вже наступного тижня

Що зараз відбувається в Маріуполі: головні новини за 31 березня

9:35 31 березня відкривається гуманітарний коридор із Маріуполя з транзитом через Бердянськ. Відправляють 45 автобусів для евакуації. Також працюватимуть гуманітарні коридори евакуації та доставки вантажів за такими напрямками: 📍Мелітополь – Запоріжжя 📍Енергодар – Запоріжжя 

03:00 Бійці полку Азов знищили 3 танки та понад 64 одиниці ворожої піхоти, серед яких спецназ ГРУ РФ.