Транспорт та усі заклади міста працюватимуть з понеділка у звичному режимі / фото УНІАН, Сергій Чузавков

У Полтаві не запроваджуватимуть обмеження «помаранчевої» карантинної зони, яка діятиме на території міста з 5 жовтня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час прес-конференції заявив секретар міської ради Полтави, в.о. міського голови Олександр Шамота.

За його словами, попри рекомендації Кабміну обмеження «помаранчевої» зони у місті не запроваджуватимуть, всі заклади працюватимуть у звичному режимі.

Відео дня

«Ми повинні дати можливість людям працювати. Транспорт повинен працювати у звичному режимі. Ми не повинні нічого закривати. Ми вже мали жорсткий карантин, ми показали, яким чином це все працює. Ми отримали спад економіки, ми отримали дірку в бюджеті в 74 млн грн, яку нам ніхто не компенсує, безробіття, і зараз не маємо права наражати людей на небезпеку і позбавляти їх права працювати… Я категорично проти жорстких заходів щодо зменшення кількості транспорту або закриття будь-якого підприємства на території міста», - сказав Шамота.

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно роботи фітнес-клубів, Шамота заявив, що, на його переконання, вони мають працювати як і раніше.

Читайте такожНове карантинне зонування: два міста потрапили до "червоної" зони«Так само і ресторанний бізнес, ринки. Ми повинні дати можливість людям заробляти на життя. Іншого шляху в них, на жаль, немає. Держава не пропонує жодних компенсаторів, яким чином люди зможуть вижити», - зазначив посадовець.

Полтава потрапила до «помаранчевої» зони: що відомо

  • Згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з 5 жовтня на території Полтави діятимуть обмеження «помаранчевої» зони.
  • Станом на 2 жовтня у Полтавській області COVID-19 зафіксовано у 2512 осіб, з них 1103 одужали, 44 померли.