Протестувальники вимагають встановити ціну газу по 2 гривні за кубометр / фото kolo.news

У Полтаві учасники мітингу перекрили трасу «Київ-Харків», вимагаючи зниження ціни на газ до 2 грн за куб. м, а також житлово-комунальних тарифів.

Читайте такожКабмін знизив ціну на газ для населенняЯк повідомив УНІАН один з організаторів акції колишній народний депутат Сергій Каплін, люди назвали сьогоднішнє рішення уряду про фіксацію ціни на газ на рівні 6,99 гривень «подачкою».

«Він видобувається за собівартістю набагато дешевшою. Там до 2 гривень в основному. Ми вимагаємо газ по 2 гривні», - зазначив Каплін.

Відео дня

Мітингувальники тримають у руках плакати з написами: «Українцям - український газ», «Тарифи - пограбування українців», «Ні - корупційній владі», «Ні - грабіжницьким тарифам ЖКГ».

Люди періодично пропускають вантажівки / фото kolo.news

Станом на 11:00 вони навідріз відмовлялися пропускати автомобілі.

Пізніше між мітингувальниками стався конфлікт: одні з них пропонували кожних півгодини пропускати вантажівки, інші були проти. Після переговорів з правоохоронцями вантажівки все ж пропустили і вирішили це робити періодично.

Багато водіїв на знак солідарності сигналять мітингувальникам.

Ціна на газ: скільки тепер платитимуть українці

  • 18 січня Кабінет міністрів встановив з лютого і до кінця опалювального сезону граничну ціну на газ у розмірі 6,99 грн за куб. м для побутових споживачів.
  • З 1 січня в Україні зросли тарифи на тепло й електроенергію. Також у січні 2021 року ціна на газ як товар досягала майже 11 грн за куб. м. Крім того, у 1,6 раза зросли тарифи на його транспортування в будинки громадян.
  • З початку січня в ряді регіонів України пройшли акції протесту проти підвищення комунальних тарифів. Протестують, зокрема, в Харківській, Полтавській, Миколаївській та Чернівецькій областях.
  • Президент України Володимир Зеленський під час енергетичної наради доручив уряду терміново вирішити питання з тарифами на газ для населення і встановити граничну ціну на газ, попри впровадження конкурентного ринку газу з 1 серпня 2020 року.
  • На цю ініціативу негативно відреагував Міжнародний валютний фонд.