Головні новини України 2 жовтня: новий антирекорд коронавірусу та боротьба з лісовими пожежами на Луганщині

Вже котрий місяць Україна живе в умовах карантину, запровадженого через захворюваність на COVID-19.

В Україні зафіксовано черговий антирекорд щодо захворюваності на COVID-19. На Луганщині тим часом триває гасіння лісових пожеж.

Новий коронавірусний антирекорд

За добу коронавірус в Україні виявили у 4 633 осіб, зафіксовано 68 летальних випадків.

Станом на 2 жовтня в Україні офіційно підтверджено 217 661 випадок захворювання COVID-19. Із них 96 591 пацієнт одужав, а 4 261 – помер від ускладнень.

Лікар-епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю Катерина Сояк спрогнозувала погіршення ситуації з поширенням хвороби COVID-19 в Україні найближчим часом.

Умова перенесення місцевих виборів

Місцеві вибори можуть бути перенесені виключно, коли буде введено в Україні надзвичайний стан. Так сказав заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Лісові пожежі на Луганщині

На території Луганської області триває гасіння лісових пожеж. Воно ускладнюється надзвичайно складними погодними умовами, в результаті чого вогонь швидко поширюється на значні площі.

За фактами пожеж на Луганщині поліція відкрила 10 кримінальних проваджень.

Перемир’я на Донбасі

Бойовики на Донбасі за добу двічі порушили режим припинення вогню. Із автоматичного станкового гранатомета ворог відкрив вогонь поблизу Станиці Луганської, а з підствольного гранатомета – неподалік Оріхового.

Головні новини України: що важливо знати 2 жовтня 2020