30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж / фото ДСНС

За фактами пожеж на Луганщині поліція відкрила 10 кримінальних проваджень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час брифінгу в рамках візиту на Луганщину.

"У зв'язку з пожежами на Луганщині порушено 10 кримінальних проваджень станом на сьогодні... Стосовно причин пожеж, то вони будуть названі за результатами розслідувань", - сказав прем'єр.

За його словами, розглядається декілька версій причин виникнення пожеж.

"Це і можливі підпали, можливо злочинна діяльність, можливі специфічні наслідки сильного вітру, коли дерева торкають ліній електропередач", - додав очільник уряду.

Читайте такожУряд виділить кошти для допомоги постраждалим від пожеж на Луганщині

Лісові пожежі на Луганщині

30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж. Станом на другу половину дня 1 жовтня 116 пожеж ліквідували або локалізували. За фактами пожеж поліція відкрила сім кримінальних проваджень.

Сьогодні, 2 жовтня, на території Луганської області триває гасіння пожеж.

За даними ДСНС, найскладніша ситуація склалася від Станиці Луганської до Сєверодонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 32 населених пунктів.

Внаслідок пожеж загинули 9 осіб та госпіталізовано 17. Евакуйовано 150 осіб. За попередніми оцінками орієнтовна площа, пройдена вогнем, складає понад 13 тис. гектарів.