Вибори можуть перенести за однієї умови / фото УНІАН

Місцеві вибори можуть бути перенесені виключно коли буде введено в Україні надзвичайний стан.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час круглого столу на тему «Місцеві вибори 2020 і COVID-19», відповідаючи на запитання щодо можливості перенесення виборів через різке збільшення хворих на COVID-19.

Читайте такожМісцеві вибори в Україні: п'ятивідсотковий бар'єр подолають п'ять партій-опитування

Відео дня

"Вибори можуть бути перенесені тільки коли буде введено в країні надзвичайний стан. В іншому випадку вибори відбудуться так, як прописано у виборчому законодавстві та епідемічними нормами, які затвердив Кабінет Міністрів України», - зазначив Ляшко.

Місцеві вибори та карантин: що відомо

  • В Україні 5 вересня розпочався виборчий процес з місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • ЦВК попередньо рекомендувала прийняти наступні правила під час організації та проведення виборів у регіонах: дотримання соціальної дистанції, не більше чотирьох осіб за один стіл бюлетенів, забезпечення дезінфекторами, окремі кабінки для людей з симптомами ГРВІ та заборона на публічні заходи за участю кандидатів у депутати всередині приміщень.
  • Також стало відомо, що на виборчі дільниці людей пускатимуть і без маски, але тоді поліція повинна притягнути таку особу до адміністративної відповідальності.