Головні новини України 23 лютого / фото УНІАН

В Україні зафіксовано понад 4 тисячі випадків захворювання коронавірусом. На Донбасі вбито українського військового. В Україні стартує перший етап вакцинації від коронавірусу. 

Захворюваність коронавірусом

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 4182 осіб, зафіксовано 153 летальних випадки, 4351 пацієнт одужав. Серед захворілих 219 медичних працівників.

Всього за весь час пандемії в Україні захворіли 1 311 844 людини, з них 1 151 777 одужали, летальних випадків — 25 309.

Справа Сергія Стерненка

Одеського громадського діяча і учасника євромайдан Сергія Стерненка в суді звинуватили у викраденні людини. Стерненка засудили до семи років позбавлення волі і конфіскації половини майна. Прибічники Сергія заблокували Одеський суд і не дозволяють відвезти активіста в СІЗО. У більш ніж 20 містах України пройдуть акції протесту проти вироку Стерненку. 

Вакцинація від коронавірусу

Сьогодні в Україні розпочнеться перший етап вакцинації від коронавірусу. 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca будуть доставлені в Україну на літаку. 

Міністерство охорони здоров'я України зареєструвало вакцину Oxford / AstraZeneca для медичного застосування. 

Українці зможуть записатися в чергу на вакцинацію з 1 березня.

Новини України 23 лютого 2021 року / фото УНІАН

Перемир'я Донбасу

З початку доби режим тиші був порушений три рази. Біля населеного пункту Зайцеве окупанти відкрили вогонь з мінометів і гранатометів. Один український військовослужбовець загинув, ще один отримав осколкові поранення.

Головні новини України: що потрібно знати 23 лютого 2021