Повторно питання про відкриття дитсадків розглянуть 12 червня / depositphotos.com

В Ужгороді дитячі дошкільні заклади не відновлять роботу з 9 червня.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі інформаційної роботи Ужгородської міської ради, відповідне рішення сьогодні прийняли на засіданні міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

На засіданні комісії розглядалося виконання одного з пунктів рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, прийнятого 29 травня, щодо можливого послаблення протиепідемічних заходів, пов’язаних із захворюваністю на коронавірус, та надання дозволу на відвідування закладів дошкільної освіти в Ужгороді.

Відео дня

«Керівник міського штабу із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, начальник управління охорони здоров’я Ужгородської міськради Василь Решетар повідомив, що наразі спостерігається несприятлива епідеміологічна ситуація, яка не дає можливості ввести послаблення протиепідемічних заходів, а саме дозволити відвідування закладів дошкільної освіти», - уточнили у відомстві.

У міськраді також повідомили, що комісією прийнято рішення знову розглянути це питання 12 червня.

У той же час, як уточнив УНІАН заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Олексій Гетманенко, рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 29 травня, передбачало можливість відкриття дошкільних закладів по районах області виключно за умови їхньої готовності до цього. Відповідні рішення про відкриття чи невідкриття дитсадків мали приймати керівники кожної з адміністративних одиниць краю.

За інформацією Закарпатської ОДА, станом на ранок 5 червня в області зареєстровано 1280 випадків COVID-19, 28 людей померли.