Угорщина посилила перевірки на кордоні через COVID-19 / фото Чопського прикордонного загону

Співробітники Чопського прикордонного загону (Закарпатська обл.) попереджають подорожуючих про автомобільні черги на українсько-угорському кордоні.

Про це кореспонденту УНІАН повідомила керівник прес-служби Чопського прикордонного загону Олена Трачук.

За інформацією прикордонників, протягом останніх днів на кордоні з Угорщиною фіксується певне накопичення транспортних засобів, що прямують на виїзд з України через пункти пропуску «Чоп (Тиса)» та «Лужанка».

Відео дня

«Така ситуація обумовлена, у першу чергу, впровадженням угорською стороною додаткових заходів контролю, що діють з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції, а також необхідністю вивчення та перевірки документів подорожуючих. Зокрема, окрім паспортів, поліцією Угорщини ретельно перевіряються документи, які підтверджують мету подорожі або транзитний характер поїздки. Відповідно, збільшується час на проходження контрольних процедур», - уточнила Трачук.

фото Чопського прикордонного загону

Вона також нагадала, що на українсько-угорському кордоні суміжною стороною визначені для транзитного проїзду виключно пункти пропуску «Чоп (Тиса)» та «Лужанка».

Станом на 11:00, за даними прикордонників, перед пунктом пропуску «Лужанка» на оформлення продовжують очікувати близько 150 мікроавтобусів, ще майже 100 транспортних засобів перебувають перед пунктом пропуску «Чоп (Тиса)».

«Зазначимо, що минулої доби через ці пункти пропуску в напрямку Угорщини загалом виїхали по 400 легкових транспортних засобів», - додала Трачук.

У відомстві також уточнили, що співробітники Чопського та Мукачівського прикордонних загонів продовжують оперативно забезпечувати належні процедури прикордонного контролю з українського боку кордону, а також постійно підтримують взаємодію та обмін інформацією з представниками поліції Угорщини. Задля дотримання належного режиму у пунктах пропуску виставлено додаткові прикордонні наряди, а за дотримання правил дорожнього руху та громадського порядку поза пунктами пропуску слідкують співробітники Національної поліції.

«Просимо громадян врахувати інформацію при плануванні подорожі за кордон та обирати для себе оптимальні маршрути руху», - наголосила Трачук.

За інформацією закарпатських ЗМІ, черги на кордоні сягають двох сотень автомобілів, а часом і перевищують їх, а громадяни очікують на перетин кордону до двох діб.