Свідок розповів про суперечку, яка виникла між військовими та стрілком / фото УНІАН Марина Чорноштан

Сьогодні у Богунському районному суді Житомира розпочався допит Вадима Федюніна – головного свідка розстрілу сімох людей на ставку в селі Новоселиця Житомирської області у травні 2020 року.

Про це повідомляє кореспондент УНІАН.

Читайте такожБійня на Житомирщині: підозрюваний у вбивстві семи осіб заявив, що "це був самозахист"За словами Федюніна, того дня Анатолій Захаренко (підозрюваний у масовому вбивстві – УНІАН) був тверезим, але збудженим. Між загиблими та підозрюваним була суперечка. Чоловіки спочатку сиділи на вулиці, а потім, коли стемніло, зайшли до альтанки, де також сперечалися. Хвилин через 15-20, коли він пішов спати, почув постріли.

Відео дня

Федюніну задавали питання і захисник, і представники потерпілих. Захаренко також поставив йому декілька питань. Проте, вони були подібними до тих, що вже озвучувались.

фото УНІАН Марина Чорноштан

У судовому засіданні оголосили перерву, допит свідка продовжиться завтра, 11 лютого.

Розстріл військових на ставку: що відомо

  • 22 травня на березі ставка неподалік села Новоселиця Попільнянського району Житомирської області в орендаря водойми Анатолія Захаренка виник конфлікт зі знайомими.
  • Під час конфлікту чоловік з мисливської рушниці вбив 7 осіб. Серед вбитих – колишні учасники операції Об’єднаних сил, військовослужбовці Нацгвардії та волонтери. Одному з гостей вдалося втекти з місця події та повідомити про неї правоохоронців.

  • Підозрюваний у вбивстві затриманий та перебуває під вартою.

  • Захаренко під час засідання суду з обрання йому запобіжного заходу заявив, що причиною вбивства стала суперечка та погрози йому, і він стріляв з метою самозахисту.

  • У кримінальному провадженні було призначено до 200 експертиз. За результатами психіатричного обстеження, Захаренка визнали осудним.