Медпрацівники вимагали погасити заборгованість із зарплати / фото Вікторії Коритко

На Житомирщині медпрацівники комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний центр психічного здоров’я» перекривали міжнародну трасу «Могилів-Подільський – Житомир – Виступовичі» через заборгованість з виплати заробітної плати.

Як передає кореспондент УНІАН, працівники медзакладу розпочали акцію протесту о 09:00 на трасі у селі Зарічани, що поруч з Житомиром. Зокрема, близько півсотні осіб ходили по нерегульованому пішохідному переходу.

У коментарі УНІАН працівники психлікарні розповіли, що з липня їм перестали виплачувати відпускні та оздоровчі, також вони досі не отримали зарплату за серпень.

Відео дня
Близько 50 протестувальників ходили по пішохідному переходу / фото Вікторії Коритко

«У зарплатних роздруківках за липень навіть пункт про оздоровчі зник. Керівництво нашого медзакладу почало «давити» на людей, погрожуючи звільненням. Але сьогодні до нас приїхав директор, сказав, що до вівторка (22 вересня – УНІАН) має бути підписаний необхідний пакет документів на додаткове фінансування. Наголосив, що про погрози нічого не знає та не має до цього відношення. Якщо до вказаного числа нічого зроблено не буде, ми наймаємо автобус та в середу (23 вересня - УНІАН) їдемо до Києва», - розповіла учасниця акції Вікторія Коритко.

Поки медпрацівники мітингували, за півтори години на трасі утворився затор з більш як сотні автомобілів. Розлючені водії накидалися на учасників акції.

Під час акції на трасі утворився затор з більш як сотні автомобілів / фото Вікторії Коритко

«Ми пропускали «швидкі» та автомобілі з маленькими дітьми, а також автобуси, які їхали на далеку відстань. Проте, були й такі водії, які виходили до нас битися. Хтось, навіть, плакат нам розірвав», - заявила учасниця акції.

Своєю чергою прес-секретар голови Житомирської облдержадміністрації Юрій Мельник розповів, що всі питання будуть вирішені з керівником управління охорони здоров'я ОДА.

«Діалог з мітингувальниками був. Після обіду ініціативна група збереться у Миколи Суслика (керівник управління охорони здоров'я Житомирської ОДА – УНІАН). Питання буде вирішеним», - резюмував Мельник.

Станом на 10:30 міжнародна траса М-21 була розблокована.

Вас також можуть зацікавити новини