ОАСК відкрив провадження про анулювання ліцензії телеканалу "Наш"

Розгляд справи здійснюватиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження щодо анулювання ліцензії на мовлення для телеканалу "НАШ".

Як повідомляє прес-служба суду, розгляд справи здійснюватиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

"Суд, ознайомившись з позовною заявою і доданими до неї матеріалами, ухвалив - відкрити провадження в адміністративній справі щодо анулювання ліцензії на мовлення для телеканалу", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожНацрада оштрафувала телеканал "НАШ" за присутність в ефірі терориста "ЛНР"

Як повідомляв УНІАН, 2 вересня Національна рада з питань телерадіомовлення заявила, що застосувала п’ять санкцій за поширення мови ворожнечі в ефірі каналу. Так, "НАШ" отримав від Нацради штраф та позов до суду про анулювання ліцензії за неусунення порушень норм законів, що передбачають неможливість трансляції програм і передач, які провокують у суспільстві розбрат і ненависть.

У передачі "Важливе" міністр юстиції часів Януковича Олена Лукаш стверджувала, що нинішня влада України та її союзники в боротьбі з російською агресією становлять загрозу та небезпеку для людей: "Для влади зручно, щоб військові дії тривали. Це знімає з неї відповідальність за те, що відбувається в країні, це дає можливість спокійно наживатися, грабувати і закривати рота усім опонентам і при цьому для того, щоб люди вірили в якісь мирні процеси…"