"Обережно, ціни підіймаються": у Києві протестували проти здорожчання проїзду (фоторепортаж)

Учасники акції вимагали від влади прозорості тарифів та здешевлення проїзних квитків у громадському транспорті.

Біля Київської міської державної адміністрації протестували проти підвищення цін у громадському транспорті.

Як передає кореспондент УНІАН, кілька десятків членів ГО "Соціальний рух" провели акцію протесту проти намірів київської влади навесні підняти вартість разового проїзду в міському комунальному транспорті до 20 грн.

Учасники акції зазначили, що міський транспорт - це не комерційні проекти для отримання прибутку, і тому підходити до тарифоутворення з бізнесової точки зору невірно. Також вони зазначили, що виступають за впровадження "відкритої бухгалтерії" та аудиту "Київпастрансу" і Київського метрополітену й за належне фінансування міського громадського транспорту з бюджету замість ідеї прибутковості комунальних установ.

Читайте такожУ Дніпрі обмежили пільговий проїзд у громадському транспорту (відео)Окрім того, учасники акції наголосили, що в Києві проїзний квиток на місяць в разі здорожчення проїзду коштуватиме більше, ніж у багатьох європейських столицях. Вони навели приклад, що у Варшаві місячний проїзний коштує 620 грн, тоді як у Києві його вартість сягне 3000, що навіть дорожче, ніж у Парижі.

Активісти переконані, що в Києві потрібно запроваджувати практику європейських столиць, коли разовий проїзд для туристів та гостей міста є значно дорожчим, ніж вартість однієї поїздки по проїзному для тих, хто регулярно користується громадським транспортом для роботи чи навчання.

© УНІАН, Дмитро Хилюк
© УНІАН, Дмитро Хилюк
© УНІАН, Дмитро Хилюк
© УНІАН, Дмитро Хилюк
© УНІАН, Дмитро Хилюк
© УНІАН, Дмитро Хилюк
© УНІАН, Дмитро Хилюк
© УНІАН, Дмитро Хилюк

Як повідомляв УНІАН, 16 листопада на сайті київської влади з’явилась інформація про підвищення з початку 2022 року тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Читайте такожУ Раді виступили проти здорожчання проїзду і заспівали пісню про Київ (відео)Зокрема, одна поїздка в комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка. У разі оплати проїзду з використанням багатофункціональної електронної картки "Муніципальна картка "Картка киянина" вартість поїздки становитиме 12 грн.

Для пасажирів, які купують поїздки, поповнюючи електронний квиток, вартість поїздки у комунальному транспорті становитиме від 15 до 20 грн: 15 грн при купівлі 50 поїздок, 20 грн – при купівлі 1-9 поїздок.

17 листопада мер Києва Віталій Кличко заявив, що питання про перегляд тарифів на проїзд у столиці до кінця опалювального сезону не розглядатиметься.

Вас також можуть зацікавити новини: