Нардеп Одарченко прокоментував підозру від НАБУ / фото wikipedia

ВАКС обрав Одарченку міру запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави в розмірі 15 млн грн. 

Сам політик інкриміновані йому звинувачення відкидає, про що заявив під час судового засідання, 22 листопада.

Так, за словами Одарченка, він дійсно спілкувався з Мустафою Найємом та представниками інших державних органів влади з питань відновлення державного біотехнологічного університету.  

Відео дня

"До суті питання - щодо спілкування з Мустафою. Я спілкувався виключно стосовно виділення коштів і це ж не тільки Агентство відновлення, а далі - це КМУ, бюджетний комітет, які уже прийняли рішення, виключно державному біотехнологічному університету. Тобто державні кошти - державному університету", - сказав Одарченко в залі суду.  

Він також спростував заяви сторони обвинувачення про нібито "якісь домовленості про "відсотки".  "Що стосується нарізки (з фраз), коли прокурор говорила про якісь 8, 200, 116%. По-перше, їх не було", - заявив нардеп.

Одарченко додав, що в нього співробітники правоохоронних органів проводили обшуки, і він їм  жодним чином не перешкоджав. В підсумку, як сказав нардеп, в нього "нічого не знайшли".

"В мене провели обшуки Я сам надав ключі від своєї квартири в Києві. А сам поїхав до Верховної ради працювати. Я не був і не хотів бути присутнім.  Я також навіть не знав, що паралельно проходять обшуки у Харкові. Нічого не знайшли. У мене в машині був один криптогаманець. Його вилучили, всі коди є, його можна зараз відкрити і подивитися. Вилучили телефон, де стоїть та сама програма (для криптопереказів), яку я встановив і де пусто, і немає жодної транзакції. А якщо ж є якась смс від мене Найєму (з текстом) "привіт", то ж покажіть її, будь ласка", - сказав депутат, заперечуючи, що надсилав Найєму таке повідомлення.  

За версією слідства, смс нібито від Одарченка зі словом "привіт" Найєм отримав на знак підтвердження переведення йому біткоїнів.  

Нагадаємо, що за версією слідства, Одарченко перерахував на криптогаманець Мустафі Найєму близько 10 тис. доларів у біткоїнах за те, що Найєм сприяв виділенню коштів на відновлення Державного біотехнологічного університету, де сам Андрій Одарченко є ректором. Повноваження ректора Одарченка наразі призупиненні на час виконанням ним повноважень народного депутата.  

У залі суду під час обрання Одарченко міри запобіжного заходу були продемонстровані відео спілкування, за твердженням слідства, між Одарченко та Найємом.  

Продемонстровані кадри захист Одарченко назвав "явно сфальшованим", вказуючи на невідповідність на них між звуком та зображенням.