Дві киянки вперше "узаконили" одностатеві стосунки (відео)

Дівчата можуть мати спільне майно.

Дві мешканки України вперше "узаконили" одностатеві стосунки.

Читайте такожУ Польщі хочуть заборонити марші ЛГБТНовий договір надає парі більшість прав подружжя, йдеться в сюжеті ТСН.

Олеся та Ада підписали документ, згідно з яким у них може бути спільне майно. Також договір може спростити шлях один до одного в реанімацію або в СІЗО.

Однак дівчата розуміють, що все буде залежати від конкретного лікаря або чиновника.

"У нас є принцип свободи договору — тобто ми можемо домовитися про все, що прямо не заборонено. У нас ще й до того був у Цивільному кодексі принцип простого товариства. Це більше про проекти, але знаєте, багато в бізнесі — відносини між партнерами вони ближче, ніж відносини в шлюбі", - зазначає автор документа юрист Артем.

У Мін'юсті договір між киянками відмовляються називати схожим на шлюбний.

"Реєстрація шлюбу продовжує бути можливою тільки між чоловіком і жінкою. І такий договір не може регламентувати шлюбні відносини. Відділ державної реєстрації актів цивільного стану на підставі цього договору мало що зможе зробити для цих дівчат", - говорить Рада Дашутіна.

Зазначається, що чотири роки тому Україна зобов'язалася запровадити партнерство між людьми тієї ж статі, але незабаром Мін'юст відзвітував — виконання Європейської Стратегії неможливе. 

Інші новини на тему