Оголошено покарання для каналу "Дом", що фінансується з держбюджету, за "російський" Крим

Співробітників телеканалу перевірила СБУ.

Російськомовний телеканал "Дом", який фінансується з державного бюджету, отримав покарання за те, що показав карту з "російським" Кримом.

Як повідомляється на сайті Нацради з питань телебачення і радіомовлення, держканалу на сьогоднішньому засіданні було оголошено попередження за статтею про поширення необ’єктивної інформації.

У Нацраді наголосили, що зображення Криму "російським" в національному ефірі сприяє визнанню анексії української території країною-агресором.

На самому каналі виправдалися, що провели перевірку за даним інцидентом і кваліфікували його як службову недбалість відповідальних за виробничий процес співробітників. Натомість СБУ після перевірки ознак злочину в діях співробітників каналу не виявила.

Читайте такожБіля посольства РФ у Києві зірвали частину білборду "Крим - це Україна" (фото)

Раніше головний редактор телеканалу Олексій Мацука, назвавши це "якоюсь технічною помилкою". "Криму там бути не повинно, на цій заставці", - заявив він.

Телеканал "Дом"

  • "Дом" - російськомовний державний інформаційно-розважальний телеканал, створений для жителів тимчасово окупованих територій України - ОРДЛО та Криму.
  • Хоча телеканал початково створювався нібито як для мовлення виключно для тимчасово окупованих Росією територій України Донеччини та Криму, де-факто на практиці телеканал мовить як на окуповані території України, так і для жителів всієї України через Youtube-мовлення, IPTV/OTT та кабельне мовлення, та супутникове мовлення.