Віктор Медведчук й Оксана Марченко / фото УНІАН

Після затримання її чоловіка-кума Путіна Віктора Медведчука та обміну на українських полонених до неї прикута неабияка увага. Йдеться про Оксану Марченко, відому українську журналістку, наближену до світу агресора.

УНІАН розповість, що відомо про Оксану Марченко, в які скандали вона втрапляла та чому її називають любителькою розкішного життя.

Оксана Марченко: кар'єра

Свою кар'єру на телебаченні вона розпочала в 19 років. Спочатку працювала на "ЮТАР" та "УТ-1", вела програму "Доброго ранку, Україно!".

Згодом вона стала впізнаванішою серед укранців із "Шоу Оксани Марченко". Та зірковий час Марченко настає з 2009 року, коли вона починає вести шоу "Україна має талант" та "Х-фактор". Тоді мільйони глядачів захоплювалися тим, який вона має вигляд та як одягається. Її сукні з відвертими декольте обговорювали після кожного випуску талант-шоу.

Цікаво, що перед глядачами дружина Медведчука з'являлася у особисто придбаних сукнях. Коштували вони немало, адже це вбрання від Dolce&Gabbana, Dior, Carolina Herrera, Chanel, Oscar De La Renta, Valentino.

Оксана Марченко на шоу "Х-фактор" / фото УНІАН

Скандальним вийшло її релігійне шоу "Паломниця" в 2021 році, що виходило на каналі РПЦ "Спас". Після цього Марченко теж стали називати паломницею. Інтерв'ю вона записувала й у Росії та відкрито підтримує Московський патріархат.

Особисте життя Оксани Марченко та шлюб з Медведчуком, діти пари

Перший чоловік Марченко - Юрій Корж – бізнесмен та син народного депутата. У цьому шлюбі у пари народився син Богдан.

У 1999 році Оксана познайомилася з також одруженим на той час юристом Віктором Медведчуком. У них зав'язався роман, через який обоє розлучилися й почали спільне життя. Одружилися вже за кілька років, в 2003-му. 

Марченко з чоловіком Медведчуком / Oksana Marchenko, Facebook

За рік після весілля, 2004 року, у Марченко та Медведчука народилася донька Дарина. Хрещений батько дитини - президент РФ Володимир Путіна, а хрещена мати - дружина Дмитра Медведєва. Хрещення відбувалося у Петербурзі.

У жовтні 2020 року ЗМІ облетіли кадри з розкішного весілля сина Марченко Богдана, обраницею якого стала дівчина на ім'я Катерина — візажистка та фотограф.

Скандальна втеча Марченко напередодні повномасштабної війни в Україні 2022

Як повідомляв "Обозреватель" 19 лютого 2022 року, дружина нардепа від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука Оксана Марченко, який перебував під домашнім арештом, поспіхом виїхала з України. Журналісти видання також повідомляють, що дружина нардепа перетнула державний кордон у супроводі кількох чоловіків, ймовірно охоронців. Два автомобілі "Тойота" виїхали через пропускний пункт у Чернігівській області до Білорусі: перед тим, як залишити територію України, вони були ретельно перевірені прикордонниками.

А чоловік ведучої втік з-під домашнього арешту. 12 квітня Медведчука затримала СБУ.

У зв'язку з цим Оксана Марченко записала два відеозвернення. Одне адресоване президенту України Володимиру Зеленському, в якому вона попросила відпустити її чоловіка, а друге - президенту Туреччини Реджепу Ердогану, в якому вона попросила посприяти звільненню чоловіка.

Санкції проти Марченко та Медведчука 

Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про застосування санкцій проти Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Вони накладаються на все майно та активи, які є у підпорядкуванні Медведчука та його дружини. Служба безпеки України веде кримінальне провадження за ч. 5 ст. 258 (фінансування тероризму).

ЗМІ зазначали, що санкції проти дружини Медведчука Оксани Марченко і цивільної дружини Козака Наталії Лавренюк ввели через те, що вони є власницями Новошахтинського нафтопереробного заводу в Ростовській області, який фінансував бойовиків "ЛДНР".

Будинок та золотий вагон Медведчука

Українські журналісти знайшли золотий вагон Медведчука. Позолота, яскраво червоний оксамит та білі скатертини. Цей вагон - подарунок від дружини, Оксани Марченко.

У потязі є основна зала десь на 40 людей, а також кілька окремих кімнат: кухня, віп-купе і туалет. При вході стоїть барна стійка.

Також журналісти показали величезну резиденцію Віктора Медведчука на Закарпатті в селі Жденієво. Маєток включає кілька будинків, ставки та відгороджену парканом гірську річку. Зазначається, що резиденція займає понад 120 гектарів, тому її складно обійти за один день. На території розміщені кілька будинків, ставки та навіть гірська річка, яку огородили парканом, і все це під наглядом співробітників поліції охорони.

Як повідомляв УНІАН, 21 вересня 2022-го року з російського полону повернули 215 осіб. В Офісі президента повідомили, що 200 захисників України обміняли на народного депутата, одного з лідерів "ОПЗЖ" та кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука. 

Вас також можуть зацікавити новини: