Окупаційні органи в тимчасово захоплених районах Харківщини очолить мер Краснодара

Андрій Алексєєнко поки своє призначення не підтвердив.

Росія планує створити окупаційну адміністрацію на території тимчасово захоплених районів Харківщини. Її повинен очолити мер Краснодара Андрій Алексєєнко.

Такою інформацією поділилися росЗМІ з посиланням на власні джерела.

Алексєєнко виповнилося 44 роки, а на посаді голови Краснодара він перебуває з листопада 2021-го. Раніше чиновник обіймав посаду першого віце-губернатора Краснодарського краю. Причини призначення на нове місце поки не повідомляються. Проте в грудні мер став фігурантом справи про отримання хабара в особливо великому розмірі.

У міській адміністрації Краснодара призначення Алексєєнко поки не коментують. Сам мер теж не робив офіційних заяв щодо керівництва незаконними окупаційними органами в Харківській області в осяжному майбутньому.

Нагадаємо, раніше цього тижня УНІАН повідомляв, що Росія намагається заманити держслужбовців працювати на тимчасово окупованих територіях України. Їм обіцяють виплачувати подвійний оклад і компенсувати всі витрати, пов'язані з періодом перебування в нашій країні. Однак бажаючих відправитися в таке "відрядження" небагато через побоювання за особисту безпеку.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: