Підозрюваним є уродженець російської Чечні, у січні його затримали / фото УНІАН

Прокуратура повідомила про підозру організатору замовного вбивства добровольця Аміни Окуєвої і замаху на вбивство Адама Осмаєва.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Підозрюваним є уродженець російської Чечні. В Україні чоловік підшукував кілерів убивства Окуєвої та Осмаєва. У січні його затримали.

Відео дня

Читайте такожПід столичним СБУ активісти запалили фаєри на підтримку Стерненка (відео)

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Київській області.

Слідчі дії тривають, здійснюються заходи щодо затримання всіх осіб причетних до вчинення злочину.

Довідка УНІАН. 1 червня 2017 року в Києві було скоєно напад на подружню пару добровольців Осмаєва і Аміну Окуєву. Тоді нападник тяжко поранив Осмаєва. За даними поліції, нападником виявився агентом російських спецслужб, який був легалізований і легендований в Україні в лютому 2016 року під ім'ям Олександр Дакар. Його було затримано.

Крім того, 30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль подружжя Окуєвої та Осмаєва на залізничному переїзді у Київській області. Окуєва загинула, її чоловік дістав поранення.

12 січня 2020 року правоохоронці заявили про затримання виконавців нападу, серед яких був Ігор Редькін. Його утримують під вартою.

14 квітня 2020 року контррозвідники СБУ затримали генерал-майора Шайтанова, який є одним з колишніх керівників Центру спецоперацій «А» СБУ, перебував на агентурному зв’язку під псевдонім «Бобиль» у полковника ФСБ Ігоря Єгорова і причетний до нападу на українських добровольців.