Через епідемію коронавірусу Ольга Богомолець продає свій замок-музей "Радомисль" - ЗМІ

Внаслідок різкого падіння кількості туристів у замок-музей «Радомисль» (місто Радомишль Житомирської області), які побоюються заразитися тут коронавірусом, власниця музею Ольга Богомолець вирішила продати цей музей. Продаж заплановано на другу половину серпня.

Про це кореспонденту "Досьє" у Житомирській області повідомило джерело, близьке до керівництва замку-музею "Радомисль".

Читайте такожНа Житомирщині відбувся фестиваль "Аристократична Україна"

«Після того, як навесні з'явилася інформація про те, що людина захворіла на коронавірус саме після відвідин нашого музею, про «Радомисль» в окрузі пішла погана слава. Хоча до цього місцеві жителі пишалися цією пам'яткою, а багато хто ще й годувався від приїжджих туристів. А тепер, незважаючи на всі наші заклики приходити,  ігнорують музей. Ми в «Радомислі» думаємо, що люди просто піддалися паніці. Оскільки підстав для особливих хвилювань немає - наш район займає в області середні позиції. У 20 з гаком разів поступаючись за статистикою захворювання COVID-19 обласному центрові, а також Коростенському, Любарському та іншим районам області», - сказало джерело.

Нагадаємо, що в березні ЗМІ повідомляли про те, що у хворої на коронавірус 70-річної жінки з Радомишля перші симптоми захворювання з'явилися після того, як вона напередодні відвідувала музей української домашньої ікони в замку-музеї «Радомисль» та цілувала там ікони.

У лютому, за півтора тижня до візиту хворої до музею «Радомисль», у цьому музеї була група туристів з Італії. Вони також цілували там ікони. «Хтось із цієї групи, можливо, і заніс коронавірус до Радомишля», - припускав тоді один зі співробітників Житомирської ОДА.

Отримати коментар від власниці замку-музею «Радомисль» Ольги Богомолець з приводу її планів продати в серпні цей музей не вдалося. Разом з тим, опитані нашим виданням фахівці на ринку нерухомості припускають, що пропозиція про продаж такого цікавого об'єкта викличе великий інтерес учасників ринку.