У "Слузі народу" припустили, хто заплатить за опитування Зеленського

25 жовтня українцям поставлять п’ять запитань від президента Володимира Зеленського.

Заступниця глави «Слуги народу» Євгенія Кравчук допустила, що за проведення опитування 25 жовтня президент Володимир Зеленський може заплатити з власної кишені.

Про це вона повідомила в ефірі Радіо Свобода.

Читайте такожКурсанти академії ДПСУ заявили про тиск керівництва через їхню скаргу на умови проживання в казармі

На запитання, чи може Зеленський сам профінансувати опитування, Кравчук відповіла: «Я не виключаю цей факт». При цьому вона додала, що на 99% знає ім’я людини, яка погодилась спонсорувати організацію опитування.

«Точно ці кошти (які підуть на опитування – ред.) будуть відображені в декларації, і вони будуть відповідати тим легальним доходам особи, яка заплатить», – зазначила Кравчук.

Людей, які погодилися викласти свої гроші за запитання Зеленського, політик назвала «волонтерами».

«… надрукувати п’ять мільйонів чорно-білих бюлетенів у вигляді формату А5 – це не є аж такі великі кошти. Сплачувати людям, які будуть здійснювати це опитування, не потрібно, бо це, очевидно, будуть волонтери», – сказала Кравчук.

Опитування від Зеленського: що відомо

  • 25 жовтня українцям поставлять п’ять запитань від президента Володимира Зеленського – того ж дня, коли відбудеться голосування за кандидатів у місцеві ради.
  • Офіс президента попередив, що опитування Зеленського не матиме прямих юридичних наслідків, а є лише проявом демократії в країні. На Банковій хочуть зрозуміти «первинні потреби суспільства».
  • У мережі громадськість розкритикувала ініціативу Зеленського і підготовлені запитання виборцям. Декотрі звинуватили президента у популізмі, на що той відповів, що кожен може запропонувати кращі питання.
  • 16 жовтня стало відомо, що про ідею Зеленського нічого не знають 40% українців.