Балуха побили вночі у Києві / Фото УНІАН, Олександр Синиця

Колишній політв'язень Володимир Балух, якого побили днями у Києві, зараз перебуває у медикаментозному сні, йому зробили операцію на голові.

Про це розповів інший колишній бранець Кремля, режисер Олег Сенцов, передає "Громадське радіо".

Читайте такожПрогнозів ніхто не дає: з'явилась нова інформація про стан Балуха

Відео дня

Сенцов повідомив, що зараз стан Балуха тяжкий, тому поруч з ним постійно перебуває медсестра.

"Але Балух не у комі, він в медикаментозному сні. Його ввели у цей сон, щоб він відійшов від операції. Йому робили операцію, видаляли гематому. Це важка операція", – зазначив він.

За його словами, ще один колишній політв'язень Євген Панов, який останнім бачив Балуха перед нападом, розповів, що в Гідропарку у Балуха був конфлікт з якоюсь кампанією через українську мову.

"Але чи це та компанія, чи хтось інший – слід з’ясувати", – додав він.

Що відомо про побиття Балуха

  • Володимира Балуха 8 вересня вночі побили в Києві. Його знайшли вранці зі зламаною рукою і ключицею.
  • Співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко повідомила, що у Балуха важка черепно-мозкова травма, його прооперували, стан стабільно важкий.
  • За фактом заподіяння тілесних ушкоджень Балуху розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу.
  • У поліції заявили, що обставини побиття Балуха розслідує слідча група з досвідчених і висококваліфікованих працівників.
  • Балуха і Сенцова звільнили рік тому, 7 вересня 2019 року, в рамках обміну утримуваними особами з Росією разом з іншими незаконно ув'язненими українцями.