Балуха побили сьогодні вночі / Фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

У поліції створена слідча група з найдосвідченіших та висококваліфікованих працівників, які встановлюють усі обставини побиття колишнього політв’язня Кремля Володимира Балуха.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

Читайте такожГоловні новини України 8 вересня: побиття Балуха та підрив військових на Донбасі

Відео дня

«Сьогодні близько 12-ї години до столичної поліції надійшла інформація від лікаря про госпіталізацію з тілесними ушкодженнями киянина, 1971 року народження. Встановлено, що потерпілим є Володимир Балух», - сказано у повідомленні.

Балух перебуває у лікарняному закладі, де йому надається допомога.

Для з’ясування всіх обставин події за викликом виїхала слідчо-оперативна група Дніпровського управління поліції. Попередньо встановлено, що потерпілого госпіталізовано з тілесними ушкодження з «Гідропарку». Окрім цього, в чоловіка виявили відсутність мобільного телефона та банківської картки.

«Створена слідча група з найбільш досвідчених та висококваліфікованих працівників поліції, які встановлюють усі обставини правопорушення. Правоохоронці відпрацьовують місце скоєння злочину, встановлюють свідків та очевидців цієї події. Окрім цього, поліцейські перебувають у лікарняному закладі, аби поспілкуватися з потерпілим, як тільки отримають дозвіл лікарів, щодо обставин вчинення правопорушення», - повідомили в поліції.

Матеріали зареєстровані у Дніпровському управлінні столичної поліції. Проводиться перевірка, за результатами якої буде надана правова кваліфікація цій події.

Побиття Балуха: що відомо

  • Колишній російський політв’язень Олег Сенцов заявив, що Балуха сьогодні вночі побили, він перебуває у тяжкому стані в лікарні. Побитого Балуха знайшли сьогодні вранці. У нього зламані рука та ключиця. Загрози його життю немає.
  • Народний депутат від «Європейської солідарності» Микола Княжицький повідомив, що свідки бачили, що Балуха побила "російськомовна компанія" за зауваження, зроблене їм українською мовою.
  • Балуха і Сенцова звільнили рік тому, 7 вересня 2019 року, в рамках обміну утримуваними особами з Росією разом з іншими незаконно ув’язненими українцями.