Власниця love-готелю Олена Соловйова / facebook.com/elena.soloviova.549

Власниця love-готелю Cherry Twins Олена Соловйова: жінка-слідчий забрала ящик з презервативами, секс-костюми, панчохи і колготки

13:28, 18.02.2023
14 хв. Інтерв'ю

Знаменитий столичний готель для дорослих, Cherry Twins, що став улюбленим місцем для відпочинку повнолітніх пар, розгромлений ворогами любові в погонах. Пару тижнів тому, в мерзенних традиціях консервативно-відсталих релігійних режимів, в готель вломився натовп гоблінів в поліцейській формі, вибиваючи двері, ламаючи меблі і чіпляючись з вульгарними питаннями до сімейних пар – "а що ви тут збиралися робити?"

Готель для рольових ігор Cherry Twins складно назвати підпільним або маловідомим бізнесом. Українці могли чути про нього з безлічі телесюжетів, програми "Ревізор", або американського фільму, знятого CNN. Незвичайний інтер'єр готелю не раз ставав майданчиком для рекламних кампаній відомих брендів, наприклад, Victoria's Secret, і навіть потрапляв на обкладинки журналу Playboy.

Останні чотири роки тут проводяться семінари про сексуальну освіту, галасливі свята за участю зірок і тематичні вечірки для постояльців. У цивілізованому західному світі, куди нібито прагне українська влада (разом з нашою правоохоронною системою), love-готелі – готелі для дорослих – давно нікого не дивують.

У номери з незвичайним інтер'єром (в дусі "червоної кімнати" з "50 відтінків сірого"), різними пристосуваннями і іграшками для любовних утіх – найчастіше приходять сімейні пари з метою додати перчинку в своє сексуальне життя, щоб освіжити почуття і пережити нові емоції. Ключовими правилами таких готелів є абсолютна стерильність і чистота (номери і весь їхній вміст піддаються дезінфекції за стандартами хірургічної операційної для безпеки відвідувачів), а також повна конфіденційність (чим двоє дорослих займаються в своєму ліжку – тільки їхня справа, а хто ці дорослі – нікому знати не належить).

Відео дня
Правилом готелю є абсолютна чистота / facebook.com/elena.soloviova.549

В Україні ж така концепція бізнесу довго мучила працівників поліції. Можливо, звиклих отримувати мзду за кришування сумнівних саун-борделів і стриптиз-клубів (під вивіскою яких в центрі Києва надають послуги повії) працівників МВС і прокуратури обурило те, що вони втрачають живі гроші: адже, маючи можливість урізноманітнити своє сімейне життя з законною дружиною або чоловіком в "готелі для дорослих", громадяни не шукають продажної любові, жерці і жриці якої справно платять "податок" в общак ментовської системи.

Або, може, поліція і прокуратура України, що активно "європеїзуються", все ще живуть в комуністичній парадигмі "в СРСР сексу немає" – так чи інакше, днями з надуманого приводу – нібито якась гостя Cherry Twins зняла на території готелю свої пікантні фото – в готель вдерлися "маски-шоу", вчинивши розгром і викравши презервативи з анальними змазками (які, мабуть, дуже потрібні під час надання поганих звітів незадоволеному начальству).

Про те, як відбувалася битва поліцейського спецназу з особливо небезпечним секс-готелем і його відвідувачами, УНІАН розповіла власниця готелю Олена Соловйова.

Олена Соловйова / фото надане спікером

Олена, розкажіть, коли в готелі були проведені обшуки? Що, на ваш погляд, привернуло увагу правоохоронців?

У нашому готелі в ніч на 22 січня проходила тематична вечірка "Венсдей", за мотивами популярного серіалу та історії про сімейку Адамс. Пари відповідно підбирали собі вбрання: чоловіки прийшли в смокінгах, а їхні дружини у вечірніх сукнях. Ми з гостями грали в квест: шукали Річа-відрізану руку, тому всі гості були в різних частинах готелю. І тут до нас увірвалися "маски-шоу".

Тобто, це був навіть не обшук, а, скоріше, озброєний наліт близько 20 людей з автоматами. Попри те, що їм ніхто не перешкоджав, вони ламали ворота готелю і навіть не замкнені двері номерів готелю. Тобто, адміністратор був готовий відкрити будь-які двері своєю майстер-картою, але йому заборонили ворушитися і вибивали двері в номери ногами.

Поліцейські ламали не замкнені двері номерів / фото надане спікером

Є розуміння, що ж поліція хотіла знайти?

Перші три години здавалося, що вони очікували знайти чи то наркокартель, чи то притон з торгівлі дітьми. Було відчуття, що вони очікували знайти бордель, в якому силою утримують людей, або щось в цьому роді…

Вони перевернули догори дригом всі номери, але не знайшли жодних звуко-відео записуючих пристроїв. Була вилучена практично вся офісна техніка, хоча ніхто не перешкоджав тому, щоб правоохоронці скопіювали інформацію. Ми пропонували надати накопичувач, щоб у нас не забирали техніку для роботи, але поліція не погодилася. Було відчуття, що вони хотіли паралізувати роботу підприємства.

Співробітники кіберполіції, які теж були присутні, наполягали навіть на тому, щоб вилучити всі телефони гостей. Але наш адвокат пояснив, що для цього немає підстав: телефони можна перевірити на місці. Звичайно, в жодному телефоні не знайшли нічого протизаконного...

Чи є у вас припущення, хто подав правоохоронцям ідею прийти до вас з "обшуком"? Можливо, якісь конкуренти?

Таких здогадок немає. 23 березня виповниться чотири роки (!) як наш готель працює в Києві. З самого першого дня, з дня відкриття, це легально працюючий бізнес, ми нікуди не переїжджали і нічого не приховували. Нагадаю, готель починав свою роботу з прес-конференції, з присутності всіх ключових ЗМІ. Я – медійна, публічна людина. До мене регулярно звертаються за інтерв'ю журналісти з різних країн світу. Чому на п'ятому році роботи ми стали "порушниками" — не зрозуміло.

Копи перевернули догори дном всі номери / фото надане спікером

Як поводилися поліцейські?

Побачене в готелі не виправдало їхніх очікувань. Середній вік гостей вечірок – 40-45 років, це – сімейні пари. Тобто, тут ніхто в нижній білизні і панчохах не ходив. А в анонсах таких вечорів завжди вказується, що це не свінг і не кінкі-вечірки. Простими словами, наші заходи – це не про оргії в саунах, а про шоу і маскарад. Але поведінка слідчих більше нагадувала ментовське свавілля, а не обшук.

Відбувалося щось дуже дивне. Гостей поклали обличчям в підлогу. Люди намагалися показувати документи, говорили, що вони одружені. Але дружин не пускали до чоловіків, а чоловіків до дружин. "Правоохоронці" нецензурно вказували, що ніхто не може залишати свої місця…

Мені теж спочатку не дозволяли вставати з місця, а коли я відкрила двері, мене відштовхнули від них. Коли намагалася у когось із них запитати, що відбувається, ніхто не реагував.

Зі мною в холі знаходилося три або чотири жінки, яких поклали обличчям вниз. Мені відмовлялися покликати адвоката і намагалися зачитати мені якісь рішення без захисника…

Коли одній з гостей стало погано — у неї буквально синіли губи – мені не дозволили принести їй склянку води. Коли я намагалася пройти на кухню, мене штовхнули на стійку з келихами. Я тоді сильно порізала руку і довелося викликати швидку. Але і в лікарню мене також не відпускали. І тоді вже лікарям довелося заперечити, що ніякий обшук не може перешкоджати наданню допомоги. Зашивати руку мені лікарям довелося тільки в супроводі озброєних "правоохоронців"...

Але вам сказали, в рамках якої справи проводиться обшук?

За словами адвоката, відкрито кримінальне провадження, в рамках якого проводився обшук для зборів доказової бази. У справі поки немає підозри. Це типова ситуація для України. У постанові на обшук зазначено, що якась дама в 2021 (!) році в одному з номерів готелю зняла порно-фото, за яким нібито навіть провели експертизу про те, що це дійсно порно... При цьому жодна адміністрація в жодному готелі світу не відповідає за те, що гості приватно фотографують в номерах.

Все, що вони закидають — показники звичайної роботи готелю. Наприклад, у вас працює сайт, у вас списки гостей, у вас персонал, оплати, ви здаєте білизну в хімчистку, купили генератор – значить, утримуєте "місце розпусти" (сміється, – УНІАН). Кожен елемент найзвичайнішої роботи готелю розбирається як "злочинна діяльність". Але насправді це просто робота готелю зі своєю специфікою. Тобто, готель може виглядати по-різному, але від цього він не перестає бути готелем.

У справі поки немає підозри / фото надане спікером

Прочитала у вас в фейсбуці, що слідчий поліції під час обшуку забирала з готелю панчохи. Навіщо?

Ключовий момент в тому, що вилучення тих же документів з сейфа, або складських залишків з магазину на території готелю проводилося без (!) детального опису та занесення до протоколу.

У так званому міні-барі у нас продаються лубриканти, презервативи, костюми, іграшки — все, що підходить під тематику номера. Все це закуповується через офіційні секс-шопи, проходить через бухгалтерію і так далі. Жінка-слідчий це вирішила "вилучити" – при цьому, вона не забирала те, що їй не потрібно – наприклад, чоловічі мастурбатори. Вона (мабуть, для себе, – УНІАН) забрала ящик з презервативами, секс-костюми, панчохи і колготки. Це як?

Можливо, хтось називає це обшуком, але скоріше це було схоже на якийсь "гоп-стоп". Люди просто набрали собі "подарунків" з магазину, який працює на території готелю.

На жаль, крадіжка під час обшуків в Україні – це досить поширена практика. Думаєте, поліції просто не вистачало гостроти і різноманітності в особистому житті?

Можливо. Якщо співробітникам правоохоронних органів не вистачає різноманітності, а зарплата не дозволяє сходити в "Черрі", я б знайшла можливість вирішити цю проблему. Я навіть готова зробити окрему вечірку для співробітників прокуратури з вступною інформацією про те, що презерватив не є порушенням закону, а наявність панчіх у жінки — не доказ її причетності до найдавнішої професії.

Подумайте про знижки для клієнтів, які прийдуть в службовій поліцейській формі, у них дійсно зарплати не фонтан. Але, якщо серйозно, завданий вашому бізнесу збиток буде кимось компенсований? Є зафіксовані докази протиправних дій поліції?

Є свідчення гостей. Також у нас були вісім відеокамер, які знімають парковку, хол і лобі готелю. Але як тільки правоохоронці зрозуміли, що їх поведінка фіксується, камери були зірвані і розбиті. Жорсткий диск, всі комп'ютери – вони забрали з собою. Тому відео події у мене немає.

Адвокат каже, що довести шкоду дуже складно. А практики компенсації після обшуків в Україні поки що немає. Сам по собі обшук передбачає, що до вас приходять незалежно від вашого бажання. А коли мова йде про вибивання дверей, вони, швидше за все, пояснять це рапортами про, нібито, наданий опір. На жаль, в таких випадках поліція відчуває себе абсолютно захищено і безкарно.

Та й мова не тільки про матеріальний збиток бізнесу. Були гості, які прийшли в готель вперше. Можна тільки уявити жах, які пережили люди.

Обшук був проведений і вдома в Олени / facebook.com/elena.soloviova.549

Ви подали до суду?

Ми подали до суду, щоб опротестувати арешт техніки. Справа в тому, що обшук був проведений і у мене вдома. Тобто, поліція забрала і мою особисту техніку. Але через три тижні після цього жодних звинувачень мені не пред'явлено, тому що там нічого незаконного немає. Пошуміли, забрали щось і пішли.

Коли суддя на засіданні запитує про мету вилучення документів, наприклад, на генератор, і договорів з хімчисткою, прокурор називає це "доказами щодо створення місця розпусти". У їхній справі фігурують фотографії, які, нібито, зроблені в готелі. Але люди можуть в номерах фотографуватися і взагалі робити в своєму особистому житті все, що завгодно. Готель до цього стосунку не має. А у правоохоронців це чомусь викликає питання. Мовляв, це порнографія.

Як довго може тягнутися ця справа в суді і чи будете ви домагатися справедливості в судах вищої інстанції?

Адвокати вважають, що такі справи затягуються надовго. Але не думаю, що загальна справа – те саме провадження, в рамках якого правоохоронці "збирали докази" в нашому готелі – дійде до суду. Щоб назвати готель "місцем розпусти" поліції потрібні вагомі докази, такі, які здадуться судді переконливими.

Знаю, що відкриття таких кримінальних проваджень дуже часто використовуються для тиску на бізнес. Мало хто може спокійно жити, знаючи, що проти нього є кримінальна справа. І, чесно кажучи, те, що відбувається більше схоже на розробку такого сегмента ринку, з яким до цього не працювали. Тобто, мова про якусь спробу "підім'яти під себе" такий бізнес.

Щоб назвати готель "місцем розпусти" поліції потрібні вагомі докази / facebook.com/elena.soloviova.549

Після останніх гучних обшуків в Україні представники Кабміну і Верховної Ради заговорили про ухвалення закону "маски-шоу стоп". Що, на вашу думку, має з'явитися в законодавстві, щоб такі ситуації не відбувалися?

Юристи звертають увагу, що на сьогоднішній момент було б достатньо виконувати існуючі приписи. У законодавство вже були внесені поправки про те, що, наприклад, техніку під час обшуку можна оглядати на місці, копіюючи з неї потрібну інформацію. Вже виконання цієї норми дає правоохоронцям можливість не паралізувати роботу бізнесу своїми діями. В такому випадку у нашого готелю залишилися б і робочі телефони, і ноутбуки.

Але, на жаль. Cherry Twins працювали весь час з початку війни. Перерва була лише на кілька тижнів у березні 2022-го. Ми створюємо робочі місця, платимо податки, даємо людям можливість емоційної розрядки. Острівець гармонії і любові – те, що зараз вкрай важливо. Ми входимо в десятку кращих love-готелів світу, але в рідній країні нас вважають злочинцями і всіляко намагаються знищити, як і всіх, хто хоч якось намагається займатися сексуальною освітою. Як на мене – це ті самі "скрєпи", проти яких ми воюємо. Ось тільки питання: в чому різниця, якщо всередині країни таке же свавілля силових органів і, по суті, ти і твій бізнес ніяк не захищені?

Коли готель знову зможе приймати відвідувачів?

Ми ані на день не закривалися і продовжили роботу навіть після цих подій. Але досі продовжуємо ремонт. У готелі були вибиті не тільки двері, були також ногами пробиті стіни. Тобто, нам залишили дірки в гіпсокартоні, але їх ми вже заклали. Все ще не знаємо, як замінити обрізані камери, поламані девайси. Купила новий комп'ютер на свої гроші, продовжуємо працювати. Справа в тому, що наші гості бронювали номери на місяць вперед. Я, на відміну від держорганів, не можу так себе поводити зі своїми гостями.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся