Постраждала від війни українська мережа кінотеатрів Мультіплекс, що втратила кінотеатри та кінозали у Маріуполі, Херсоні, Запоріжжі, Харкові, Києві увійшла до рейтингу Giants of Exhibition, який включає 50 найкращих європейських кінематографічних груп за кількістю екранів. 

Список компаній переможців опублікувала міжнародна спілка кінотеатрів (UNIC) – це торгова організація, яка представляє інтереси операторів кінотеатрів у 39 європейських країнах та Boxoffice Pro – провідне світове торгове видання.

За словами керівника мережі Романа Романчука відновлення показів після руйнувань було патріотичним рішенням. 

Відео дня

"Ми, як найбільша мережа кінотеатрів завжди розуміли нашу важливість для економіки і людей, які хочуть дивитися кіно. Бо похід в кіно це частина мирного життя, якого ми так прагнемо після перемоги. Ми також розуміємо наш вплив на розвиток супутніх галузей. Люди приїздять до нас по всій Україні на транспорті, купують продукти харчування, це все рух економіки і під час війни це вкрай важливо", - розказав Романчук.

Бізнес Мультіплекс потрапив у вкрай складне становище, адже відновлення показів відбувалося в умовах відключення електрики, комендантських годин та повітряних тривог.

Як повідомляється, з 24 лютого 2022 року Multiplex припинив роботу всіх кінотеатрів та зіштовхнувся з втратами та руйнуваннями. Так, кінотеатр у Маріуполі був повністю знищений, кінотеатр у Херсоні зазнав руйнувань та мародерства, його будівля досі не придатна для експлуатації. Від ракетних обстрілів були частково зруйновані кінотеатри у містах Миколаєві, Запоріжжі, Дніпрі, Харкові, Одесі та Києві (у ТРЦ "Ретровіль" і "Лавина").

Переможцем цьогорічного рейтингу є ODEON Cinemas Group, британська європейська дочірня компанія AMC Theatres, з майже 2500 кінотеатрів у Великій Британії та Ірландії, Фінляндії, Німеччині, Італії, Норвегії, Португалії, Іспанії та Швеції.

Четвірку лідерів замикають Cineworld (Великобританія), Vue International (Велика Британія) і Pathé Cinémas (Франція).

Раніше Мультіплекс показав фоторепортаж зруйнованих кінотеатрів.