Коли останній дзвоник 2023 / фото УНІАН

Більше року триває повномасштабна війна в Україні, але українські діти продовжують отримувати знання. Як і завжди, наприкінці навчального року для них пролунає останній дзвоник. Однак будуть і деякі зміни - захід буде проведений наживо або онлайн залежно від безпеки в регіоні та наявності притулку. УНІАН назвав приблизні дати останнього дзвоника в Україні та особливості його проведення.

Коли буде останній дзвоник 2023

Останній дзвоник у 2023 році прозвучить пізніше, ніж прийнято, через тривалі відключення світла взимку. Навчальний рік 2023-2023 триватиме до 30 червня для 11-класників, і до 1 червня для учнів решти класів. Департамент освіти радить вручити випускникам атестати до 21-23 червня, а провести останній дзвоиок - у п'ятницю 16 червня.

Ця дата є рекомендацією для шкіл. Остаточний день проведення останнього дзвінка та формат заходу керівництва шкіл встановлюють самостійно залежно від ситуації у регіоні.

Відео дня

Як пройде останній дзвоник 2023

Залежно від близькості до зони бойових дій, а також від наявності в школі укриття останній дзвоник проведуть наживо чи онлайн. В останньому випадку школярам та батькам дадуть посилання на відеозустріч, де буде проведено останній дзвоник. У призначений час вони зможуть приєднатися до зустрічі та почути від вчителя повчання на наступний навчальний рік чи вітання з випуском для 11-класників.

У живому форматі захід можна організувати в тих школах, які оснащені укриттям. Швидше за все, через воєнний стан свято буде коротким і скромним, без гулянь і салютів. Традиційно на останній дзвоник випускникам вручать атестати. Якщо під час заходу буде оголошено повітряну тривогу, школярі, батьки та вчителі спустяться в укриття.

Щорічні традиційні ходи випускників у 2023 році, як і минулого, будуть скасовані з метою безпеки.

Нагадаємо, що у 2023 році українські випускники замість ЗНО складатимуть НМТ 2023 з двома обов'язковими предметами (українська мова і математика) і третім на вибір.

Вас також можуть зацікавити новини: