Потенційна катастрофа на ЗАЕС торкнеться багатьох країн / фото Енергоатом

Потенційна катастрофа на Запорізькій АЕС торкнеться багатьох країн. Українські фахівці провели відповідні розрахунки і з'ясували, на яких територіях пошириться радіація.

Про це в інтерв'ю порталу LB розповів міністр енергетики України Герман Галущенко.

"Однозначною катастрофою є і те й інше (ядерний удар і вибух на ЗАЕС, — УНІАН). Масштаби в разі аварії на ЗАЕС можуть бути величезними. Є розрахунки, яка кількість території може бути уражено. Мова йде про багато країн. Можливість будь-якої ядерної катастрофи залежить виключно від рівня маразму росіян", — розповів Галущенко.

Відео дня

Ситуація на Запорізькій АЕС: основні подробиці

  • На початку жовтня з'явилася інформація, що окупанти замінували два енергоблоки на ЗАЕС. Вони намагаються підключити її до російської енергетичної системи або змусити працювати на Крим.
  • Президент Росії Володимир Путін 5 жовтня видав указ про присвоєння тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Всі об'єкти на її території і майно, згідно з "документом", стають федеральною власністю РФ.
  • Президент України Володимир Зеленський назвав спроби Росії зробити ЗАЕС своєю власністю "нікчемними".
  • Окупанти на території атомної електростанції продовжують тероризувати персонал. Вони змушують працівників підписувати контракти про співпрацю з "Росатомом", погрожуючи мобілізацією.

Вас також можуть зацікавити новини: