Працювала на окупантів у захопленій лікарні: на Херсонщині затримали бухгалтерку

Зрадниця після захоплення регіону попросилася працювати на загарбників.

На Херсонщині правоохоронці затримали місцеву жительку, яку окупанти влаштували на роботу головною бухгалтеркою до захопленого медичного закладу.  

Як повідомляє прес-центр Служби безпеки України, йдеться про жительку Білозерського району, яка після захоплення регіону підтримала російських загарбників та запропонувала свою "кандидатуру" для роботи в окупаційних органах.

"Враховуючи її прокремлівські погляди та наявність економічної освіти, жінку призначили "головним бухгалтером" у захопленій районній лікарні, яку рашисти використовували як військовий шпиталь поблизу Херсона", - розповіли в СБУ.

На цій "посаді" зрадниця виконувала вказівки місцевого гауляйтера Сальдо щодо поширення окупаційного режиму в регіоні. Після звільнення частини Херсонщини фігурантка залишилась на території району, тому що була впевнена у своїй невинуватості.

Їй повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору) та обрано запобіжний захід ˗ тримання під вартою. Фігурантці загрожує до 12 років тюрми.

За даними Херсонської обласної прокуратури, зловмисниця пішла на співпрацю з ворогом у червні 2022 року. Вона обійняла так звану посаду у захопленому окупантами медзакладі, який було перейменовано у "Государственное бюджетное учреждение здравоохранения Херсонской области Белозерская центральная районная больница".

Фігурантка здійснювала нарахування та виплату заробітної плати співробітникам у рублях, вела облікову та звітну бухгалтерську документацію. Окрім того, вона забезпечила проведення інвентаризації майна захопленої лікарні для його передачі до незаконно створеного окупантами медзакладу. 

Викриття колаборантки в Одесі

В Одесі нещодавно викрили колаборантку, яка у соцмережах закликала російських окупантів вбивати переселенців і бомбити працівників підрозділу української спецслужби, коли ті фіксували наслідки ворожої атаки. Зокрема, 57-річна жителька Пересипського району міста у проросійськи налаштованих чат-ботах розміщувала дописи антиукраїнського контенту. Вона всіляко підтримувала РФ, виправдовувала збройну агресію проти України. 

Вас також можуть зацікавити новини: