Представник потерпілих заявила відвід всьому складу суду у справі Шеремета

Вона сумнівається в їх неупередженості та об'єктивності, а також заявляє про порушення порядку визначення складу суду для розгляду справи.

Представник потерпілих Оксана Мельник заявила відвід усьому складу суду у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Як передає кореспондент УНІАН, справу розглядає суд присяжних у складі Шевченківського районного суду Києва.

На минулому засіданні суд завершив дослідження 10-го тому доказів обвинувачення, а сьогодні мав почати досліджувати 11-й.

Однак на початку засідання Мельник, яка представляє інтереси матері та доньки Шеремета, а також його цивільної дружини Олени Притули, заявила відвід усьому складу суду: головуючій судді Оксані Голуб, судді Марині Антонюк, а також присяжним Григорію Фірсову, Наталі Глобі та Юрію Михайленку.

Читайте такожЗеленський відповів, чи покарає Авакова у разі невинуватості фігурантів у справі Шеремета

На думку Мельник, під час їх призначення було порушено порядок визначення складу суду для розгляду кримінальної справи.

Крім того, вона заявила, що має сумніви у їхній неупередженості та об'єктивності.

Мельник додала, що ставить під сумнів повноваження усіх присяжних Шевченківського райсуду Києва, оскільки рішення про затвердження списку присяжних, на її думку, було ухвалено з порушенням законодавства.

Суд долучив до матеріалів справи заяву представниці потерпілої та додатки до неї, а також призначив технічну перерву для звернення із запитом до керівника апарату суду щодо підстав розподілу присяжних.

Справа Шеремета

  • Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.
  • 12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що в причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко і військову медсестру Яну Дугарь.
  • Наразі Антоненко та Кузьменко перебувають під цілодобовим домашнім арештом з носінням електронного браслета, а на Дугарь покладено додаткові процесуальні обов'язки.