Борислав Береза / фото УНІАН

Лідер "Еко партії Берези" прокоментував знесення історичної будівлі в центрі Києва на вулиці Саксаганського, 76. За словами політика, єдиний документ, який був у будівельників – це містобудівні умови та обмеження, які видав Департамент містобудування та архітектури КМДА на початку 2020 року.

Про це Борислав Береза ​​написав на сторінці в Facebook.

Відео дня

"На вулиці Саксаганського, 76 знесли 150-річну садибу. Всі роботи проводять без паспорта. Єдиний документ, який є у будівельників – це містобудівні умови та обмеження, їх видав Департамент містобудування та архітектури КМДА замовнику робіт ТОВ "Інвестал Рентал" у травні цього року", – заявив Береза.

Політик підкреслив, що ніякого дозволу на знесення будівлі у компанії немає. Будівельники повинні були провести реконструкцію садиби, але замість цього її знесли, попри опір активістів.

"Повинна була проводитися реконструкція з подальшою надбудовою. Максимальна висота нової будівлі - не вище 27 метрів, або дев'ять поверхів. Вперше активісти зупинили знесення. До виборів там нічого не відбуватиметься. А ось після виборів всі роботи продовжать. Як це було на Микільській Слобідці", – розповів політик.

Нагадаємо, що минулої п'ятниці, 18 вересня, в Києві пройшла конференція Київської міської організації Політичної партії "Еко партія берези", під час якої Борислав Береза презентував програму своєї політсили. Також він представив членів команди, які балотуватимуться від "Еко партії Берези" до складу Київради.