Проблеми з укриттями в Україні: Кабмін оголосив про звільнення посадовців

Уряд виконав доручення Ради нацбезпеки та оборони.

Кабінет Міністрів звільнив низку голів районних державних адміністрацій, на території яких були виявлені значні порушення щодо утримання укриттів та сховищ у належному стані. Крім того, деяким чиновникам оголосили догани.

Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він нагадав, що за результатами обстежень, які тривали по всій країні, стало відомо, що 77% сховищ придатні до використання, проте є, на жаль, багато таких, що не відповідають жодним стандартам.

"Місцями ситуація взагалі неприйнятна, йдеться про низку районів у Запорізькій, Сумській, Житомирській, Київській областях та у місті Києві. На виконання доручень РНБО сьогодні уряд ухвалить кадрові та дисциплінарні рішення", – сказав він.

Також уряд призначив міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна відповідальним за координацію та контроль всіх питань та процесів, які пов’язані зі сховищами.

Як додав у своєму Telegram-каналі представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, Кабмін на сьогоднішньому засіданні звільнив низку голів районних військових адміністрацій:

  • голову Житомирської районної державної адміністрації Житомирської області Олександра Хомича,
  • голову Білоцерківської районної державної адміністрації Київської області Людмилу Мерзлюк,
  • голову Конотопської районної державної адміністрації Сумської області Тетяну Сизон,
  • голову Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Дмитра Ратнікова,
  • голову Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Павловського.

Також урядом погоджено увільнення Павла Бабія від тимчасового виконання обов’язків голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації та Сергія Коваленка від тимчасового виконання обов’язків голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації.

Крім того, догани оголошено:

  • голові Київської міської державної адміністрації Віталію Кличку,
  • начальнику Київської міської військової адміністрації Сергію Попку,
  • голові Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Сергію Садовому,
  • голові Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Кирилу Фесику,
  • голові Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталі Кондрашовій,
  • голові Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації Ірині Чечотці,

Також догани оголосили першому заступникові голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Миколі Калашнику та першому заступникові голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олександру Поповцеву, на яких розпорядженнями президента тимчасово покладено виконання обов'язків голів відповідних райдержадміністрацій.

Ситуація з укриттями в Україні

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 1 червня у Києві група людей не змогла увійти до укриття в поліклініці, бо воно було зачинене, та потрапила під ворожий ракетний удар, внаслідок чого загинуло троє людей – дві жінки та дівчинка. Після цього президент Володимир Зеленський доручив перевірити протягом десяти днів стан всіх укриттів та сховищ по країні, а також можливість вільного доступу до них.

24 червня міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що в Україні на даний час придатні для використання 77% укриттів.

26 червня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони, яке передбачає, зокрема, посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за неналежне утримання укриттів.

Вас також можуть зацікавити новини: