Сергію Стерненку можуть дати 8 років / фото УНІАН, Олександр Гіманов

Прокуратура запросила для одеського активіста Сергія Стерненка 8 років ув'язнення з конфіскацією майна у справі про викрадення людини.

Читайте такожАктивіста Стерненка відправили під нічний домашній арешт

Про це Стерненко повідомив у своєму Telegram-каналі.

Відео дня

"8 років із конфіскацією майна за протистояння Труханову. Саме стільки сьогодні попросила для мене прокурор по старій справі", - розповів він.

За словами Стерненка, оголошення вироку відбудеться вже о 10:00 19 лютого в Одесі.

Він нагадав, що у 2015 році у нього вдома провели обшук, під час якого активіст добровільно віддав правоохоронцям пневматичну зброю, колекційний ніж та стартовий (шумовий) пістолет.

"Підставою для обшуку стала заява проти мене "тітушки" і проросійського колаборанта Сергія Щербіча. Після обшуку мені одягли на голову мішок та вивезли в УБОЗ, де повідомили про підозру. І того ж дня мене закрили до СІЗО", - зазначив Стерненко.

Він додав, що його підозрювали у викраденні Щербіча з метою заволодіння його коштами на суму 300 грн.

Водночас активіст уточнив, що Щербіч є також і партійцем та депутатом від партії "Довіряй справам", лідером якої є мер Одеси Геннадій Труханов.

Проти Стерненка заведено декілька кримінальних справ. Одна з них стосується факту смертельного пораннення людини, що скоїла напад на Стерненка - Івана Кузнєцова.

Справа Стерненка: що відомо

  • У 2018 році на Стерненка було скоєно три напади, які він пов’язує зі своєю громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси. За цими фактами відкрито провадження, в яких Стерненко виступає як потерпілий.
  • Також СБУ порушила справу за фактом смертельного поранення Стерненком одного з нападників – Івана Кузнєцова.
  • 11 червня 2020 року Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 115 (вбивство) і ч. 2 ст. 263 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. 13 серпня йому вручили обвинувальний акт. 24 вересня Приморський райсуд Одеси почав розгляд справи по суті.