"Просто йди ти на**й": екскомандир "Азову" жорстко відповів на випади Фаріон

Майор ЗСУ закликав правоохоронні органи зайнятися розслідуванням діяльності мовознавиці.

Скандал навколо висловлювань мовознавиці Ірини Фаріон щодо російськомовних "азовців" не вщухає. Екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ, заступник командира 3 окремої штурмової бригади Максим Жорін відповів на закиди.

Реакція з'явилася в Телеграм-каналі Жоріна, який військовий веде українською мовою. Воїн зазначив, що перша публікація російському на його каналі присвячується особисто Ірині Фаріон.

"Ніхто тобі не давав права відкривати рота у бік бійців "Азову", Третьої штурмової чи будь-якого другого підрозділу української армії. Тому просто йди ти нах*й! P.S. Правоохоронним органам уже давно час звернути увагу на діяльність цієї кінченої п*зди, яка розколює українське суспільство за ФСБшними методичками", - зазначив Жорін.

Скандальні заяви Фаріон про "Азов"

Нагадаємо, що українська мовознавиця, докторка філологічних наук та екс-нардепка Ірина Фаріон відзначилася скандальними докорами воїнам полку "Азов", які розмовляють російською мовою. 

"Я категорично цього (російську мову серед військових ЗСУ - УНІАН) не приймаю. У мене запитання до них: що вам, хлопці, заважає, коли ви такі моцні? І ви дуже розумні. Що вам заважає виконувати 29 статтю закону про Збройні сили України. Ви, хлопці, знаєте, що таке дисципліна в армії? Якщо в армії немає дисципліни, то немає армії, це зброд тоді", – сказала Фаріон.

Натомість журналістка Яніна Соколова відповіла, що попри використання російської мови, "азовців" не можна назвати "к*цапами". Однак Фаріон заявила, що й українцями їх не вважає.

Закиди Фаріон спровокували скандал. Українці у соціальних мережах розкритикували її слова. Втім, сама Фаріон лише загострила суперечку.

Вас також можуть зацікавити новини: