Суд обере запобіжний захід ще одному учаснику акції на підтримку Стерненка - активісти

Відповідне клопотання правоохоронці вручили члену руху "Гонор" Олексію Білковському.

Суд обере запобіжний захід ще одному учаснику акції на підтримку активіста Сергія Стерненка, яка відбулася 20 березня під будівлею Офісу президента.

Читайте такожВоював проти ЗСУ: на Харківщині затримали бойовика "ЛНР"

Про це повідомляється у Telegram-каналі "Самозахист", який організували прибічники Стерненка для координації акцій.

"Ще одного учасника акції судитимуть за акцію під ОП. Поліція вручила Олексію Білковському - члену руху "Гонор" - клопотання про обрання запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дата та час судового засідання стануть відомі згодом.

Водночас не повідомляється про те, за якою статтею йому повідомили про підозру.

Що передувало

  • 20 березня біля будівлі Офісу президента на Банковій у Києві відбулася акція на підтримку засудженого громадського активіста Сергія Стерненка.
  • Протестувальники палили фаєри і кидали шумові гранати. Вони намагалися підпалити табличку "Президент України" на будівлі. Також активісти розбили скло у дверях будівлі і закидали фаєри та димові шашки в середину. Один з фаєрів залетів на балкон будівлі.
  • Крім того, учасники акції розмалювали будівлю ОП червоною фарбою.
  • За попередніми оцінками, пошкодження будівлі Офісу президента оцінили приблизно у два мільйони гривень.
  • По завершенню акції поліцейські затримали Владислава Гранецького-Стафійчука (псевдо Влад Сорд), якого підозрюють у тому, що він розбив скло у дверях будівлі ОП. Йому інкримінують вчинення хуліганства із застосуванням вогнепальної або холодної зброї.
  • 23 березня суд обрав Сорду запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
  • Цього ж дня стало відомо про оголошення підозри ще одному учаснику акції на Банковій - лідеру руху "Гонор" Сергію Філімонову. Йому інкримінують ст. 296 ч. 4 "Хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень".