YouTube просять переглянути процедури роботи з українським сегментом / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні, 10 липня, ютюб-канали медіа-компаній, які здійснюють онлайн трансляцію російськомовного марафону "FreeДом", зіткнулися з масованою подачею скарг на контент, який неможливо класифікувати як порушення авторських прав, на що вказують самі автори скарг.

Про це повідомили в державному підприємстві "Мультимедійна платформа іномовлення України" (ДП МПІУ).

В результаті великої кількості заяв пряму трансляцію марафону на платформі YouTube припинили найрейтинговіші акаунти - "Україна 24", "ICTV", "ТСН", "Гроші", "Спецкор", "1+1", "UATV channel".

Відео дня

Ютюб-канал "UATV channel" (належить ДП МПІУ), який є основним для трансляції марафону "FreeДом", також отримав серію скарг на контент, який неможливо виявити для верифікації, однак це стало приводом для адміністрації відео-хостингу винести попередження, що також позначилося на можливості ведення прямої трансляції на платформі.

Дана кампанія подачі скарг має ознаки спланованої, а наступні фактори вказують на замовний характер.

По-перше, немає можливості встановити і виявити тайм-коди розташування контенту на який оформляються скарги.

По-друге, не використані заходи попереджувального характеру, які традиційно застосовує платформа відео-хостингу, а миттєво були заблоковані прямі трансляції марафону на каналах медіа-партнерів із охопленням багатомільйонної російськомовної аудиторії.

По-третє, скарги були оформлені одночасно на всі ключові ютюб-сторінки основних медіа-гравців країни, які беруть участь в онлайн-трансляції марафону "FreeДом". Важливо відзначити, що скарги оформлені не через автоматизовану систему контролю авторських прав, а індивідуально.

Крім того, державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України" раніше заявляло про безперервну кібер-атаку на свої технологічні потужності, розташовані в Україні з боку Російської Федерації.

Медіа-компанії, що працюють над створенням марафону "FreeДом", звернулися до компанії-адміністратора відео-хостингу YouTube із пропозиціями перегляду процедури роботи з українським сегментом телевізійного виробництва в умовах безперервної кібер-війни Росії проти України.

Разом із тим, пряма трансляція марафону "FreeДом" доступна як у кабельних мережах, так і через супутникове мовлення. Детальніше про те як отримувати сигнал українського іномовлення, дивіться на сайті.