Депутати продовжили воєнний стан та мобілізацію / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Верховна Рада України проголосувала за продовження воєнного стану до 11 серпня 2024 року. Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк в Telegram.

Він зазначає, що за законопроект, який вніс президент України Володимир Зеленський до парламенту 11234 "Про затвердження Указу президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні", проголосувало 339 народних депутатів.

Ним передбачено продовжити з 5 години 30 хвилин 14 травня 2024 року на 90 діб строк дії воєнного стану в Україні – до 11 серпня 2024 року.

Відео дня

Також парламент проголосував ще за один президентський законопроект 11235 "Про затвердження Указу президента України "Про продовження строку проведення загальної мобілізації" . Його підтримали 336 народних депутатів. Ним передбачено також з 14 травня на 90 діб продовжити строк проведення загальної мобілізації, тобто до 11 серпня.

Воєнний стан в Україні

Як повідомляв УНІАН, це вже 11 голосування за продовження воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Президент вніс у Раду відповідні законопроекти 6 травня 2024 року. Перед цим, 6 лютого 2024 року рішенням Верховної Ради України було продовжено загальну мобілізацію в Україні та дію воєнного стану до 13 травня 2024 року.

Під час дії воєнного стану в країні є ряд обмежень щодо прав громадян, запроваджується комендантська година – в цей час громадяни не можуть знаходиться на вулицях без спеціальних дозволів. Для громадян призовного віку обмежено можливість виїзду за кордон. Під час воєнного стану заборонено політичні акції, мітинги.

Вас також можуть зацікавити новини: