Аналогічні застереження раніше вручали й іншим кримським татарам / фото УНІАН

В окупованому Криму російські правоохоронці вручили ще чотирьом жителям Джанкойського району застереження про «неприпустимість екстремістської діяльності».

Про це повідомляє правозахисна організація «Кримська солідарність».

Було винесено застереження цивільному журналісту Серверу Аяру, і активістам Осману Асанову, Смаїлу Саїтову і Усеїну Асанову - всі вони проживають в селі Октябр Джанкойського району.

Відео дня

«Встановлено, що 3 травня 2020 року, 18 травня, а також 26 травня можливе проведення несанкціонованих акцій членами екстремістської організації «Меджліс кримськотатарського народу», - повідомляється в документі російської поліції.

Правозахисники зазначають, що Сервер Аяр відмовився підписувати документ. Момент вручення застереження співробітник фіксував на свій телефон. Так само він попередив журналіста: «Якщо за вами буде зафіксовано порушення, ви будете притягнуті до відповідальності».

Читайте такожБуде обсервація, кримчан у списках немає: стали відомі подробиці майбутнього обміну полоненими на Донбасі (відео)

Раніше російська поліція вручила застереження активістці, яка захищала Ханський палац.

Аналогічні застереження раніше вручали й іншим кримським татарам. Серед них: активісти кримськотатарського національного руху, правозахисники і журналісти «Кримської солідарності».

Як нагадує Крим. Реалії, 6 грудня 2019 року голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров анонсував підготовку і проведення міжнародної ненасильницької мирної акції «Світ - проти насильства і окупації. Марш гідності». Під час акції активісти мають намір пройти маршем до Криму через адміністративний кордон. Попередня дата проведення акції - 3 травня.

Чубаров також не виключає можливості того, що Кремль спробує залякати кримських татар напередодні «маршу на Крим».

Але 31 березня Чубаров повідомив, що через коронавірус акцію довелося перенести.

У МЗС Росії назвали «провокацією» анонсовану керівництвом Меджлісу кримських татар акцію - «марш на Крим».

Як повідомляв УНІАН, кримські татари вирішили перенести заплановану на 3 травня пішу ходу до окупованого Криму через поширення коронавірусу.