Резніков подав до парламенту заяву про відставку (фото)

оновлено

Міністр оборони України готовий відзвітувати про свою роботу.

Міністр оборони України Олексій Резніков просить Верховну Раду України прийняти його заяву про відставку.

Про це глава оборонного відомства повідомив у соціальній мережі Facebook.

"На виконання рішення Президента України Володимира Зеленського подав до Верховної Ради України заяву про відставку", - повідомив Резніков.

Також він додав, що готовий відзвітувати про свою роботу. В соціальній мережі Резніков опублікував фото свого звернення до голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука. 

У своїй заяві Резніков відзначив, що "уже звільнено понад 50% тимчасово окупованих Росією територій України" і що кожного дня українські захисники і захисниці просуваються вперед.  

"Пройдено непростий шлях. Від категоричної відмови надавати Україні стінгери у листопаді 2021 року, коли мене тільки було призначено на посаду Міністра оборони України, до формування "авіаційної коаліції", надання сучасних танків, засобів ППО/ПРО, далекобійних ракет, бронетехніки, артилерії, РСЗВ, інших видів сучасної зброї західного зразка", - повідомив Резніков.

Зеленський підтвердив намір Резнікова звільнитися

Як повідомляв УНІАН, 3 вересня президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні підтвердив звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Цього тижня парламенту запропонують ухвалити кадрове рішення. Міноборони має очолити голова Фонду держмайна Рустем Умєров.

Вас також можуть зацікавити новини: